110.000.000 lei, finanțare pentru restaurarea monumentelor istorice

Distribuie pe:

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, lansarea unui nou subprogram de finanțare pentru restaurarea monumentelor istorice, suma disponibilă fiind de 110.000.000 lei.

“Cu mare bucurie continuăm seria apelurilor de finanțare, așa cum am anunțat la începutul acestui an, prin lansarea unui nou subprogram de finanțare pentru restaurarea monumentelor istorice, care va fi implementat de către Institutul Național al Patrimoniului (INP), prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI). (...) Suma disponibilă pentru finanțare nerambursabilă pentru sesiunea de finanțare V / 2024 este de 110.000.000 lei. Apel lansat la data de 07.08.2024, cu termen limită de depunere 09.09.2024”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, acest demers este esențial pentru stimularea intervențiilor dedicate monumentelor istorice vulnerabile din România, pentru integrarea acestor proiecte în țesutul urban sau peisajul local și revitalizarea comunităților locale prin punerea în valoare a clădirilor istorice.

“Finanțarea subprogramului de restaurare răspunde direct priorităților noastre pentru 2024 - scoaterea din pericol a monumentelor istorice periclitate și angajarea comunităților patrimoniale și locale în protejarea monumentelor istorice”, a mai transmis Raluca Turcan, care consideră că prin astfel de demersuri Ministerul Culturii “contribuie activ” la conservarea și revitalizarea patrimoniului nostru cultural. (Agerpres)

Lasă un comentariu