A fost finalizată recalcularea celor 120.000 de dosare de pensii din județul Mureș

Distribuie pe:

Directorul Casei Județene de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe, a declarat ieri pentru “Cuvântul Liber” că recalcularea celor 120.000 de dosare de pensii din județ a fost încheiată. “Am finalizat cu decizie toate cele 120.000 de dosare care au intrat la recalculare. Am generat decizii, adică am listat 93.000 de dosare, fiecare dintre ele fiind listat în trei exemplare. Până astăzi (ieri - n.r.) am transmis Poștei Române 83.000 de decizii, diferența de aproximativ 40.000 urmând să fie trimisă în aceste zile. Poșta urmează să transmită deciziile titularilor”, ne-a declarat Eugenia Neagoe.

Activitatea de recalculare a pensiilor a început în urmă cu o lună, termenul de finalizare fiind vineri, 9 august, ora 16.00. Până la această dată, recalcularea trebuie finalizată electronic și transmisă Casei Naționale de Pensii Publice pentru a le pune în plată de la 1 septembrie.

Casa Județeană de Pensii Mureș a reușit să se încadreze în acest termen datorită unui ritm susținut de lucru. Funcționarii instituției au renunțat la concediile de odihnă și au muncit noaptea și la sfârșitul săptămânii. În timpul zilei, aceștia au lucrat pentru recalcularea dosarelor, iar noaptea pentru imprimarea fiecărei decizii în trei exemplare.

În această perioadă se efectuează și recalcularea celor aproximativ 8.000 de pensii internaționale, europene, înregistrate în județul Mureș. Acestea sunt recalculate printr-o altă aplicație. Și recalcularea acestora va respecta termenul limită.

Conform datelor furnizate de CNPP pentru luna iulie, în județul Mureș sunt înregistrați 128.031 de pensionari în sistemul public. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu