A fost inaugurată Biserica Unității de la Bezidul Nou

Distribuie pe:

Sâmbătă, la Bezidul Nou, a fost inaugurată Biserica Unității, la 10 ani după prăbușirea turlei fostei Biserici Catolice în cuva Lacului Bezid. În 1989, odată cu ridicarea Barajului de la Bezid, casele din sat, inclusiv biserica, au fost inundate. Piatra de temelie a edificiului a fost pusă în urmă cu șase ani, construcția fiind realizată sub coordonarea primarului orașului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, și finanțată din donații. Această biserică servește toate confesiunile religioase și este simbol al unității.

“Astăzi, ca urmare a unei solidarități fără precedent, am reușit să inaugurăm Biserica Unității din Bezidul Nou. Realizarea bisericii, care este simbolul stăruinței și al renașterii, se datorează în întregime providenței lui Dumnezeu, forței comunității și sutelor de persoane care au contribuit la realizarea acesteia”, a spus, sâmbătă, cu ocazia evenimentului de inaugurare, Csibi Attila Zoltán, primarul orașului Sângeorgiu de Pădure, care este totodată și președintele UDMR Mureș.

“Sunt deosebit de recunoscător și fericit în același timp pentru faptul că acest simbol a fost edificat, deoarece, după ce am cunoscut istoria localnicilor, am simțit că fac parte dintre ei. De la începutul mandatelor de primar, am știut că trebuie să fac ceva pentru această comunitate. Promisiunea pe care am făcut-o în 2014 de a mă pune în slujba Bezidului Nou este valabilă și astăzi; oriunde m-ar duce labirintul invizibil al vieții, atâta timp cât mă pot mișca și pot face ceva, voi rămâne alături de ei”, a mai spus Csibi.

Dragoș Bardoși

(sursa foto: Peter Ferenc/Facebook)

Lasă un comentariu