Drum lin printre stele, Nicu Covaci!

Distribuie pe:

Nicu (prenume real Nicolae - n.r.) Covaci, fondatorul trupei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timișoara. Compozitor, chitarist, pictor și grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul și limbile străine. Ulterior, a învățat să cânte la muzicuță și a luat lecții de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice și la Institutul de Arte Plastice din Timișoara.

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, avea 77 de ani. El a fost operat de urgență în luna martie, pe creier, la Spitalul Județean Timișoara. Zilele trecute, pe pagina de Facebook a artistului, colegii săi au precizat că “tratamentul postoperator nu s-a putut finaliza din cauza complicațiilor” apărute.

Pentru iubitorii muzicii, Nicu Covaci va rămâne, pe veci, o legendă, chiar dacă nu putem să nu ne amintim că Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România a refuzat, anul trecut în martie, să-l primească în rândurile sale pe motiv că nu avea studii superioare. Legendele nu au nevoie de diplome și aprobări din partea comitetelor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un comentariu