Oficialii de la agricultură cer crescătorilor de ovine să oprească mișcarea animalelor pentru trei săptămâni

Distribuie pe:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și șeful ANSVSA, Alexandru Bociu, le-au solicitat crescătorilor de ovine să oprească mișcarea animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare, a anunțat joi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Ministrul de resort și președintele ANSVSA s-au întâlnit joi, la sediul MADR, cu reprezentanții federațiilor și asociațiilor de creștere a ovinelor pentru a identifica soluții în vederea stopării răspândirii pestei micilor rumegătoare. Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat Violeta Mușat, directorul general adjunct al Direcției Generale Politici Agricole din cadrul MADR, Mia Toma, și directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, Florinel Bîrcă.

“Cei doi oficiali le-au solicitat crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mișcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare. La rândul lor, crescătorii de ovine au adus asigurări că vor face tot posibilul să izoleze focarele și să oprească transportul intern de animale”, se arată într-un comunicat postat de MADR pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Agriculturii a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între fermieri și autorități și a amintit eforturile derulate de MADR pentru deschiderea de noi piețe pentru exportul de ovine.

“Avem pârghiile necesare să protejăm fermierii români, există soluții pentru toată lumea, însă trebuie să ținem cont de faptul că boala evoluează pe o anumită perioadă de timp”, a declarat ministrul Agriculturii.

Lasă un comentariu