Elisabeta Lipă, după aurul lui Cornea și Enache: “Senzațional! Bucurie enormă”

Distribuie pe:

Președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a afirmat că Marian Enache și Andrei Cornea au luptat senzațional pentru aurul la dublu vâsle. “Sen-za-ți-o-nal! AUR pentru România la canotaj! Bucurie enormă astăzi! Marian Enache și Andrei Cornea au obținut a patra medalie pentru România, fiind a treia de aur pentru țara noastră. Cursa dublu vâsle masculin a fost palpitantă, iar băieții noștri au luptat senzațional câștigând AUR olimpic. Felicitări! Suntem mândri de voi!”, a scris Lipă pe Facebook. Șefa ANS, fostă mare campioană la canotaj, le-a felicitat și pe Simona Radiș și Ancuța Bodnar pentru argintul la dublu vâsle: “Fetele au luptat până la capăt, într-o cursă fabuloasă și sunt tare de mândră de ele! Bravo, Ancuța, bravo, Simona! Ați fost extraordinare!”. Elisabeta Lipă a asistat la cursele de la Paris, alături de Ion Țiriac și președintele COSR, Mihai Covaliu.

JO 2024 - Canotaj: Echipajul masculin de patru rame al României, locul 5 în finală

Echipajul masculin de patru rame al României (Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă) s-a clasat pe locul cinci, joi, 1 august, la Jocurile Olimpice de la Paris. România, care obținuse argintul la Tokyo în această probă, nu a reușit să se apropie de vârful cursei, fiind pe poziția a cincea de la început până la sfârșit, fiind cronometrată în 5 min, 56 sec, 85/100. Medaliile de aur au fost obținute de Statele Unite (Nick Mead, Justin Best, Michael Grady, Liam Corrigan) - 5:49.03, argintul a revenit Noii Zeelande ( Ollie MacLean, Logan Ullrich, Tom Murray, Matt MacDonald) - 5:49.88, în timp ce bronzul a fost adjudecat de Marea Britanie (Oliver Wilkes, David Ambler, Matt Aldridge, Freddie Davidson) - 5:52.42. Locul patru a fost ocupat de Italia (Matteo Lodo, Giovanni Abagnale, Giuseppe Vicino, Nicholas Kohl) - 5:55.07.

România, a patra medalie olimpică!

Canotorii Marian Enache și Andrei Cornea au cucerit, joi, 1 august, medalia de AUR la proba de dublu vâsle mas-culin, la Jocurile Olimpice de la Paris. In aceeași zi, perechea Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci, format din Ștefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamțu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice, după ce a încheiat cursa în cinci minute și 30 de secunde. România are acum patru medalii la JO 2024, două de aur, câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber și de canotorii Marian Enache și Andrei Cornea la proba de dublu vâsle masculin, cea de argint cucerită de perechea Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la proba de dublu vâsle feminin, și una de bronz, obținută de David Popovici la 100 metri liber.

JO 2024 - Canotaj: Echipajul feminin de patru rame al României, clasate pe patru în finală

Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat pe locul al patrulea în Finala A, joi, 1 august, la Jocurile Olimpice de la Paris. Canotoarele române au fost pe trei după primii 500 de metri, dar apoi au coborât pe patru, terminând la mică distanță de podium, cronometrate în 6 min, 29 sec, 52/100. Ar fi fost prima medalie olimpică pentru România în această probă. Olanda (Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Benthe Boonstra) a câștigat cursa (6:27.13), medaliile de argint au revenit Marii Britanii (Helen Glover, Esme Booth, Sam Redgrave, Rebecca Shorten - 6:27.31), în timp ce bronzul a revenit Noii Zeelande (Jackie Gowler, Phoebe Spoors, Davina Waddy, Kerri Williams - 6:29.08). România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin. Canotajul a cucerit deja două medalii la JO 2024, aur prin Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și argint prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin.

Jackpot! FCSB are asigurate grupele Conference League! “Sperietoarea” Sparta Praga, următorul adversar din preliminariile Ligii Campionilor

FCSB s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. A trecut de Maccabi Tel Aviv, scor 2-1 în dublă manșă și va înfrunta Sparta Praga pentru un loc în play-off-ul UCL. Calificarea în turul trei preliminar din “competiția stelelor” este echivalentă cu, cel puțin, prezența în grupele Conference League. FCSB a învins dramatic pe Maccabi Tel Aviv, scor 1-0 în deplasare după 1-1 în tur, și a obținut calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Sparta Praga este următoarea adversară a campioanei României, o dublă care se anunță extrem de dificilă. Meciurile sunt programate pentru 6/7 august, turul, respectiv 13 august, returul. Trecerea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor este echivalentă cu calificarea în grupele Conference League. Dacă FCSB va fi eliminată de Sparta, are asigurată prezența în grupele Conference League, cea de-a treia competiție europeană intercluburi. Sparta Praga, adversarul pe care FCSB îl va înfrunta pentru prezența în play-off-ul Ligii Campionilor, se anunță unul foarte dificil. Cehii au valoarea lotului cotată la 72 de milioane de euro, conform transfermarkt.com, față de cele 32,3 milioane de euro ale FCSB.

Târgumureșeanca Bernadette Szocs a fost eliminată la Jocurile Olimpice de “prietena foarte, foarte bună”

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs (numărul 10 mondial) a fost eliminată, miercuri, în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Austriaca Sofia Polcanova, numărul 23 mondial, are o relație specială cu tricolora, iar la masa de joc a avansat în sferturile de finală. La Paris, după două victorii pe tabloul de simplu feminin, Bernadette Szocs, favorita a cincea a probei de simplu, a fost învinsă de austriaca Sofia Polcanova, scor 4-0 (12-10, 11-4, 13-11, 11-9). La Paris, Szocs a trecut în prima fază la simplu de Zhou Jingyi (Singapore), scor 4-1 (9-11, 11-4, 11-3, 11-7, 11-9), și în 16-imi de Margaryta Pesotska (Ucraina), scor 4-1 (12-14, 11-5, 12-10, 14-12, 11-4). Bernadette Szocs și Sofia Polcanova au făcut echipă la Campionatele Europene de la München, în 2022, unde au cucerit medalia de aur în proba de dublu feminin. La final, cele două au comentat rezultatul, iar Bernadette Szocs a recunoscut că a fost afectată de zgomotul făcut de francezii din sală, care îl încurajau pe Felix Lebrun, aflat la masa alăturată. “Ne cunoaștem de foarte mult timp, a fost un meci strâns, toate seturile au fost foarte strânse. De data asta a fost mai bună ca mine, trebuie să accept situația și trebuie să mă focusez în continuare pe ceea ce mi-a mai rămas. Nu mi-a mers jocul așa cum mi-am propus, în plus ea a făcut mai puține greșeli decât mine, asta a făcut diferența. Nu e ușor să joci în același timp cu un francez (n.r. - Felix Lebrun, la o altă masă), pentru că se făcea galerie din sală și era greu să ne concentrăm. Am încercat să mă concentrez, dar era un pic aiurea, pentru că în timpul punctului se țipa și se făcea galerie. Dar nu asta este scuza pentru că am pierdut. Trebuie să accept că astăzi a fost mai bună decât mine”, a declarat Szocs, conform Agerpres.

Lasă un comentariu