Duminică, 28 iulie Satul Oroiu în sărbătoare!

Distribuie pe:

După ce în anul 2022, cu ocazia sărbătoririi a 690 de ani de la prima atestare documentară, am reușit lansarea cărții “Oroiu în documente și consemnări - contribuții monografice” și reluarea după mai bine de 50 de ani a Întâlnirii Fiilor satului Oroiu, iată-ne la a III-a ediție consecutivă a acestui eveniment.

Satul natal, satul Oroiu a îmbrăcat haine de sărbătoare și pe ulițe viața fremăta așa ca altădată. Ziua festivă a debutat cu Liturghia de duminică dimineața, cu participarea, pe lângă preotul paroh Beniamin Eugen Indreica, a preotului din Bărdești, Cosmin Alexandru Oprea, însoțit de grupul Vocal al bisericii din satul Bărdești. Evenimentul a continuat cu un program cultural-artistic prezentat de Codruța Turcu, susținut de artiști precum Ciprian și Mihaela Istrate, Cristian Pomohaci, Maria Moldovan, Giorgiana Moldovan, Diana Tișe, Gizella Ianco, Karina Gottfert, acompaniați de o foarte tânără formație de dansuri populare.

Invitați speciali, care au participat la sărbătoare, au fost Mara Cristina Togănel, fost prefect, Mircea Radu, primarul încă în funcție al comunei Band, Adrian Valeriu Rus, primarul ales al comunei Band, Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, fiu al satului Oroiu, Banea Nicolae și primarul comunei Iclănzel.

A fost momentul să ne amintim de părinți, de moșii și strămoșii noștri și cu pioșenie să-i comemorăm.

Artizanii acestei minunate serbări au fost Ion Crefelean, împreună cu soția Simona și întreaga familie.

IOVU ROIBAN OROIANU

Lasă un comentariu