ÎNTÂLNIRI ORGANIZATE DE POLIȚIȘTI PENTRU PREVENIREA CRIMINALITĂȚII INFORMATICE

Distribuie pe:

Peste 150 de persoane au fost informate, în ultimele zile, cu privire la mediul online și riscurile asociate, modurile de operare ale infractorilor, capcanele de pe Internet și, mai ales, comportamentele preventive pentru protejarea datelor și a conturilor bancare.

Coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a folosit diverse oportunități de interacțiune cu cetățenii, în scopul avertizării acestora cu privire la ultimele moduri de operare apărute și contracararea lor.

Astfel, polițiștii au discutat cu participanții la diferite testări în domeniul siguranței rutiere, dar și cu reprezentanți ai Unității Militare 01010, care au primit cu interes prezentarea modalităților în care infractorii acționează și la ce trebuie să fim atenți cu toții.

O colaborare care se va intensifica este cea cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților din Târgu Mureș, informațiile fiind aduse și în atenția cursanților.

Prevenirea criminalității informatice continuă să fie o prioritate a Poliției Române.

Polițiștii continuă întâlnirile cu cetățenii pe acest subiect. Reiterăm disponibilitatea de a participa la activități ce oferă posibilitatea abordării acestui subiect, atât de actual, al SIGURANȚEI ONLINE, cu atât mai mult cu cât se află în derulare Campania FII ATENT LA CE DAI CLICK! Nu oferi infractorilor acces la banii tăi!

Până atunci, REAMINTIM CÂTEVA SFATURI SIMPLE, DAR FOARTE IMPORTANTE:

• Nu accesați linkuri din surse necunoscute, primite prin SMS, e-mailuri sau orice alte căi de comunicare la distanță

• Nu introduceți date personale, date bancare, nu le oferiți nici telefonic

• Nu descărcați aplicații la cererea unor necunoscuți!

Informarea din surse oficiale este esențială! Puteți accesa www.sigurantaonline.ro sau www.dnsc.ro!

Lasă un comentariu