Călătorii contagioși vor fi coborâți din tren la prima stație!

Distribuie pe:

Având în vedere protecția sănătății publice, din 25 iulie 2024, regulamentul privind transportul pe căile ferate din România a fost modificat, fiind vizați în special călătorii care suferă de boli contagioase.

Conform noilor reglementări, dacă un călător prezintă simptome evidente de boli contagioase, precum răceala sau gripa, personalul feroviar are dreptul și responsabilitatea de a-i solicita să părăsească trenul, măsură aplicându-se indiferent de locația în care se află în cadrul călătoriei.

Până acum, călătorii care sufereau de boli contagioase vizibile aveau opțiunea de a rezerva un compartiment întreg pentru ei înșiși, ca o măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor, însă regula a fost schimbată pentru a reduce riscul de transmitere a bolilor și pentru a asigura un mediu mai sigur pentru toți călătorii.

“Mersul cu trenul rămâne o opțiune de transport populară în România, atrăgând numeroși turiști și localnici. Prin aceste noi reglementări, autoritățile își propun să mențină standardele de siguranță și să protejeze sănătatea publică în contextul călătoriilor feroviare.

Cei care vor fi dați jos din tren sunt persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare.

Astfel, personalul feroviar are acum autoritatea de a cere ca acești călători să părăsească trenul imediat. Protecția sănătății publice este prioritară, iar măsurile au fost implementate pentru a asigura un mediu sigur și sănătos pentru toți pasagerii.

Călătorii care sunt considerați un risc pentru ceilalți, din cauza unei boli contagioase, vor fi rugați să părăsească trenul la prima stație disponibilă. Acestor persoane li se va restitui diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat”, precizează CFR Călători. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu