Au recunoscut mizeria și și-au cerut scuze

Distribuie pe:

Văzând simbolistica artistică blasfematoare la adresa creștinismului și de promovare a satanismului, tocmai în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, am tras o concluzie cu privire la evoluția actuală a lumii, în temeiul înțelepciunii populare călăuzitoare pentru istoria neamului românesc: “lumea asta nu-i a mea, ailaltă nici așa!”

Au recunoscut mizeria și și-au cerut scuze. Confruntați cu revolta și protestele creștinilor din întreaga lume, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au prezentat, duminică, scuze catolicilor și altor grupuri creștine indignate de un “tablou” kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care ar fi parodiat celebra pictură “Cina cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci (News.ro). Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a negat duminică că s-ar fi “inspirat” din “Cina cea de Taină”. (Libertatea)

În fața evidenței, artizanii blasfemiei, a mizeriei artistice, au cedat retractând. Acum, mai mult decât oricând, în fața ofensivei cotropitoare de tip satanist, a agresivității și asalturilor mistificatoare cultural și spiritual distrugătoare, din partea unor minorități și oculte care doresc să modifice până și ordinea naturii, a firii, a genului și sexului uman, a istoriei omenirii, creștinii trebuie să fie solidari. Se impune să reacționăm în numele credinței, a iubirii de aproape și a bunului Dumnezeu.

Credința se întemeiază pe smerenie, rugăciune, îngăduință, căință, chiar umilință, însă Biblia oferă îndrumări elocvente despre apărarea credinței creștine, încurajând credincioșii să fie pregătiți să își explice credința și să răspundă întrebărilor sau provocărilor. Iată exemple relevante:

Timotei 2:24-25: “Și robul Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând cu toți, în stare să învețe pe alții, plin de răbdare răbdând (N.red. Potrivit Wikipedia, Woke este un adjectiv derivat din engleza vernaculară afro-americană care înseamnă inițial vigilență față de prejudecățile rasiale și discriminarea. Începând cu anii 2010, a ajuns să fie folosit ca argo pentru conștientizarea inegalităților sociale, cum ar fi nedreptatea rasială, sexismul și negarea drepturilor LGBT) răutățile, să îndrepte cu blândețe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăință, ca să ajungă la cunoștința adevărului.”

Coloseni 4:5-6: “Purtați-vă cu înțelepciune față de cei de afară; răscumpărați vremea. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să știți cum trebuie să răspundeți fiecăruia.”

* * *

Pr. Adrian Agachi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

“Aceste manifestări care iau în derâdere momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos și din cea a Bisericii în general pentru că, de fapt, Cina cea de Taină este și prima celebrare a împărtășirii cu Sfintele Taine, a Sfintei Euharistii, sunt, în realitate, consecința directă a unor influențe de natură demonică.

Nu putem privi acest spectacol grotesc fără să ne gândim la aspectul pătimaș, necurat și profund păcătos al unei gândiri omenești decăzute, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești oferind o interpretare blasfematoare unor acte sfinte ale creștinismului.

Deja se observă o certă dorință de a impune astfel de manifestări la nivel global, chiar și în cadrul unor evenimente care nu au legătură nici cu religia, nici cu viața personală, dar care, prin amploarea lor, pot servi publicitar ideologia woke”.

Marius Pașcan

Lasă un comentariu