Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 26-28 iulie 2024

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 26 iulie a.c., până în dimineața zilei de 29 iulie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 211 situații de urgență, dintre care:

- 5 misiuni pentru stingerea incendiilor: un incendiu la nivelul unei camere tehnice din cadrul unui operator economic, a unei anexe gospodărești și trei incendii de vegetație uscată și miriște;

- 7 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși, degajări de crengi și transport persoane supraponderale;

- 2 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor ca urmare a producerii de accidente rutiere;

- 197 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Accidente

• În data de 27 iulie, în jurul orei 13.30, accident rutier produs pe raza localității Ghindari, DN 13A. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata.

A fost vorba despre patru autoturisme tamponate ușor datorită nerespectării distanței minime de siguranță în timpul deplasării. În urma impactului o singură persoană a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind preluată și transportată la spital cu ambulanța. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Incendii

• În data de 27 iulie, în jurul orei 9.10, incendiu produs la o camera tehnică din cadrul operatorului economic S.C. Romcab S.A. din mun. Târgu-Mureș, strada Voinicenilor. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș. În urma incendiului au ars materiale plastice din interiorul unei camere tehnice aflate la etajul 1 al clădirii. S-a reușit lichidarea incendiului în limitele găsite.

• În data de 28 iulie, în jurul orei 13.20, incendiu produs la o magazie de lemne cu centrală termică instalată în interiorul acesteia în localitatea Aluniș, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda împreună cu SVSU Aluniș. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite fără a apuca să se propage la casa din imediata apropiere. În urma incendiului a fost afectată anexa gospodărească și centrală termică aflată în interior.

Alte intervenții

• Tot în această perioadă, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș au intervenit pentru degajarea unei balustrade de beton desprinsă de pe fațada unui bloc din municipiul Târgu-Mureș, de pe bulevardul Pandurilor. Elementul de construcție a fost îndepărtat cu succes, fără afectarea vreunei persoane sau a altor bunuri.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ISU Mureș, Compartiment Informare și Relații Publice, Locotenent Dan Petru Daniel

Lasă un comentariu