Kamala Harris își continuă campania-fulger: Câștigă teren în statele-cheie și a lansat primul clip cu melodia “Freedom”

Distribuie pe:

Kamala Harris a mers în campanie joi la cel mai mare sindicat al profesorilor din SUA, promițând o “luptă pentru viitor”, în timp ce noi sondaje de opinie arată că a reușit să reducă din decalajul față de rivalul republican Donald Trump în statele extrem de disputate, care probabil vor decide rezultatul alegerilor din noiembrie.

Ascensiunea rapidă a lui Harris a zguduit o cursă electorală care stagna. Acum, mai multe sondaje arată că ea reușește să reducă avantajul fostului președinte Trump, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Într-un discurs ținut la Houston, în fața Federației Americane a Profesorilor, Kamala Harris s-a concentrat pe politica economică și drepturile angajaților, prezentând planuri pentru asistență medicală și îngrijire a copiilor, la prețuri accesibile, dar și criticându-i pe republicani pentru că au blocat limitarea folosirii armelor de foc.

Kamala Harris a denunțat în fața profesorilor din Texas agenda “retrogradă” a lui Donald Trump “și a aliaților săi extremiști”.

“Donald Trump și aliații săi extremiști vor să întoarcă națiunea noastră la politici economice eșuate”, a declarat ea.

“Lupta noastră este o luptă pentru viitor”, a spus Harris unei mulțimi de aproximativ 3.500 de persoane. “Suntem într-o luptă pentru libertățile noastre fundamentale. Și liderilor din această sală le spun: Să-i dăm drumul”, a îndemnat Harris.

Un nou sondaj care indică o cursă strânsă

O serie de sondaje efectuate după ce Biden și-a încheiat candidatura pentru realegere duminică, inclusiv unul realizat de Reuters/Ipsos, arată că Harris și Trump încep competiția directă pe picior de egalitate, pregătind terenul pentru o campanie dramatică în următoarele trei luni și jumătate.

Un sondaj național New York Times/Siena College publicat joi a arătat că Harris a redus avansul considerabil al lui Trump.

Trump o devansează pe Harris cu 48% la 46% în rândul alegătorilor înregistrați, față de 49% la 41% la începutul lunii iulie, după prestația dezastruoasă a lui Biden la dezbatere.

În timp ce sondajele la nivel național oferă semnale importante privind sprijinul american pentru candidații politici, câteva state-cheie înclină de obicei balanța în Colegiul Electoral al SUA, care decide în cele din urmă cine câștigă alegerile prezidențiale.

(Foto: Facebook/Kamala Harris)

Lasă un comentariu