Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 19-21 iulie 2024

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 19 iulie a.c., până în dimineața zilei de 22 iulie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 233 situații de urgență, dintre care:

- 2 misiuni pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul unei anexe gospodărești și a unei case de locuit;

- 8 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși, degajări de crengi și transport persoane supraponderale;

- 4 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor ca urmare a producerii de accidente rutiere;

- 222 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Accidente

• În data de 20 iulie, în jurul orei 12.00, accident rutier produs pe raza localității Lunca. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin.

A fost vorba despre un singur autoturism implicat, acesta s-a autoaccidentat.

În urma impactului două persoane au necesitat îngrijiri medicale, una dintre ele a fost preluată și transportată la spital cu ambulanță. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Incendii

• În data de 19 iulie, în jurul orei 18.50, incendiu produs la o anexă gospodărească din în localitatea Glodeni, strada Cimitirului. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. În urma incendiului a ars o anexă gospodărească de aproximativ 10mp și aproximativ 10t de fân. S-a reușit lichidarea incendiului în limitele găsite.

• În data de 20 iulie, în jurul orei 20.15, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Aluniș, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda împreună cu SVSU Aluniș și SVSU Rușii Munți. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite fără a apuca să se propage la întreaga locuință. În urma incendiului au fost afectate un boiler electric, o mașină de spălat haine și cabina de duș.

Alte intervenții

Tot în această perioadă, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș au intervenit pentru degajarea unor crengi căzute pe o alee pitonală/carosabil din municipiul Târgu Mureș de pe străzile Rodniciei și Andy Endre. În urma incidentelor nu au fost afectate autoturismele parcate.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ISU MUREȘ, Compartiment Informare și Relații Publice, Locotenent Dan Petru Daniel

Lasă un comentariu