CNAS va avea un nou sistem informatic; o rețetă să poată fi luată de oriunde din Europa

Distribuie pe:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va avea, în aproximativ doi ani, un nou sistem informatic, cu o capacitate de lucru “net superioară” actualei platforme, care va permite debirocratizarea sistemului, a anunțat, vineri, dr. Valeria Herdea, președinta CNAS, la bilanțul activității la șase luni de la preluarea mandatului.

Potrivit președintei CNAS, baza noii platforme informatice o constituie securizarea datelor. “Baza, cel mai important deziderat al nostru, este securizarea datelor tuturor românilor, avem nevoie de securitate cibernetică mai mult ca oricând. (...) Sistemul asigură confidențialitatea datelor noastre și nu intrarea în aceste sisteme. Mai mult ca oricând avem nevoie de asta”, a evidențiat Herdea.

Tot la capitolul debirocratizare, președinta CNAS s-a referit la sistemul e-factura, care a fost implementat și în domeniul asigurărilor sociale de sănătate, precum și la demararea procesului de organizare și funcționare a Punctului Național de Contact în materie de e-Sănătate în domeniul asistenței medicale transfrontaliere pentru implementarea Rețetei Electronice la nivel European, precum și a Rezumatului Pacientului. (Agerpres)

Lasă un comentariu