Emisiune numismatică: Jocurile Olimpice de vară din 2024

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) anunță că, începând cu data de 15 iulie 2024, lansează în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema Jocurile Olimpice de Vară din 2024.

Setul de monetărie conține monedele românești aflate în circulație, cu valoare nominală de 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani și o medalie din argint, toate realizate în condiții de calitate proof like.

Aversul prezintă torța olimpică, un grup de alergători olimpici antici în fundal și inscripția “JOCURILE OLIMPICE DE VARA 2024” în arc de cerc, iar reversul redă portretul și numele lui George Gh. Bibescu, primul român membru al Comitetului Internațional Olimpic.

Setul de monetărie este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locașuri speciale.

Tirajul maxim al acestei emisiuni este de 5.000 de seturi, prețul de vânzare (exclusiv TVA) este de 400 lei pentru un set, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea online a pieselor numismatice în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro. În cazul în care stocul destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, începând cu data lansării, fără a fi necesară o rezervare în acest sens. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: bnr.ro)

Lasă un comentariu