“Calificăm România”, campanie a Guvernului pentru a călători în SUA fără viză

Distribuie pe:

Guvernul lansează un apel către cetățenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani să aplice pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 pentru SUA, a transmis, ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El a prezentat, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, detalii despre campania Guvernului “Calificăm România pentru includerea în Programul Visa Waiver”. “Vreau să atrag atenția cetățenilor, inclusiv prin intermediul dumneavoastră, asupra unei campanii de informare care poate aduce României includerea în programul american «Visa Waiver», adică cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite. Există o fereastră de oportunitate fără precedent, care stă însă deschisă până pe 30 septembrie, anul acesta. Pe scurt, este un apel din partea noastră, a Guvernului, dar și al Ambasadei americane la București către cetățenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani de zile. Apelul este - aplicați pentru reînnoirea vizei dumneavoastră de tip B1 sau B2”, a afirmat Constantin.

Potrivit acestuia, viza va fi eliberată fără a mai trece prin procedura consulară de interviu.

“Reînnoirea acestor vize va reduce pragul de refuz al eliberării de vize sub pragul de 3%, care este ultimul criteriu tehnic înainte ca țara noastră să fie inclusă în Programul Visa Waiver, prin votul Congresului de la Washington”, a explicat Mihai Constantin.

Începând de ieri este operațională pagina de internet dedicată campaniei - calificamromania.ro.

“Lansăm astăzi campania «Calificăm România» și ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinația de a călători în Statele Unite fără vize”. (Agerpres)

Lasă un comentariu