Vasile Gliga, reconfirmat președinte al Federației Române de Dans Sportiv, pentru al 7-lea mandat

Distribuie pe:

Adunarea Generală de alegeri a Federației Române de Dans Sportiv (FRDS) a avut loc la Timișoara, în cadrul acesteia fiind aleși președintele, vicepreședinții și membrii Biroului Federal pentru următorii 4 ani. În urma voturilor exprimate, Vasile Gliga a fost reales în funcția de președinte pentru al șaptelea mandat consecutiv.

Datorită rezultatelor excepționale și evoluției spectaculoase a dansului sportiv românesc, el ocupă și funcția de vicepreședinte în forumul mondial al dansului sportiv (World Dance Sport Federation), aflându-se la cel de al treilea mandat.

În 2004, când Vasile Gliga a fost ales pentru prima dată președinte al FRDS, România avea o singură pereche în finalele Campionatelor Mondiale, prin Mirona Gliga, datorită căreia imnul României a răsunat pentru prima dată la un concurs internațional de dans sportiv de prestigiu - German Open Championship, în 2001. Azi, România este între primele trei țări din lume la dans sportive, cu 17 titluri de campioni mondiali și cu finaliști și reprezentanți în toate concursurile de renume din lume, la toate categoriile de vârstă, atât la Standard, cât și la dansurile Latino-americane. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu