Acțiuni rutiere desfășurate de polițiștii mureșeni

Distribuie pe:

La data de 13 iulie 2024, în intervalul 12.00-16.00, polițiștii Serviciului Rutier Mureș și ai Biroului Rutier Sighișoara au desfășurat, pe DN13 E60, în Vânători - Saschiz, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic. Au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58.600 de lei. 41 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru alte abateri. Au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 12 pentru viteză și 2 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, fiind efectuate 11 testări cu aparatele etilotest.

RECOMANDĂRI:

Să vă planificați, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul, motocicleta, bicicleta sau trotineta în afara intervalului orar 10.00-18.00.

Să nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.

Înainte de a pleca la drum efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului.

Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare.

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea indicată. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze.

Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile devin mai acceptabile.

Vă recomandăm opririle dese în vederea repausului și hidratării, iar pe cât posibil, staționarea sa fie efectuată în zone umbrite.

Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față. Astfel, asigurați-vă că sistemul de climatizare este fixat corect și util pentru toți ocupanții mașinii!

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenția reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăți neașteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Nu uitați! Un comportament agresiv în trafic va spori riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

În cazul în care, fie pieton, fie șofer sau pasager, observați persoane prăbușite pe stradă, apelați de urgență 112!

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu