Tot mai puțini, dar încă... Optimiști

Distribuie pe:

… La cumpăna dintre… timpuri și anotimpuri, a sunat clopoțelul pentru întâlnirea de 65 de ani de la absolvirea promoției 1958-1959 a Școlii medii nr.1 (Liceul Petru Maior) din Reghin (prima promoție cu 11 clase de după război).

Timpul nu iartă nici o generație, așa că, în “tradiționala” organizare a distinsei colege Zamfira Timar, de data aceasta au răspuns prezent doar 12 din două clase conduse timp de patru ani de regretații noștri diriginți - profesor matematician Geller David și eminenta profesoară Dorina Zamfir.

Cu imensa bucurie și emoție a revederii am găsit Reghinul marelui cărturar Petru Maior, dar și Orașul Viorilor și al visurilor adolescenței și tinereții noastre la fel de frumos și ospitalier.

Târgul medieval “de joia”, târg al românilor, sașilor și ungurilor din această frumoasă parte de Transilvanie, are încă urmele istoriei, care se îmbină timid, dar elegant, cu modernul.

La festivitate au participat următorii colegi ai promoției: Dumitrache Virginia, (căsătorită Cormoș), Mircea Gheorghe, Vețian Emil, Borșan Zamfira (căsătorită Timaru), Bacumenco Olga (căsătorită Marian), Crișan Teodor, Crăciun Teodora (căsătorită Mureșan), Grama Maria (căsătorită Cotoară), Pantea Maria (căsătorită Tâmpa), Sărmăghițan Ioan, Stoica Simion, Todea Dorina (căsătorită Bloj).

Ora de dirigenție a fost condusă de prof. Timaru Zamfira, iar după intonarea Imnului de Stat al României, a cântecului Gaudeamus Igitur, s-au păstrat momentele de reculegere în memoria iluștrilor noștri dascăli și a iubiților colegi, unii plecați prea devreme la cele veșnice.

În timpul orei de dirigenție, am primit un emoționant mesaj de la colegul nostru ing. Popovici Virgil din Sighișoara, care, din motive întemeiate, a lipsit de la întâlnire.

După ora de dirigenție desfășurată nedidactic, într-o atmosferă de aduceri aminte și nostalgii, la fostul liceu, actualul Gimnaziu “Augustin Maior”, ne-am deplasat la un restaurant, unde am continuat întâlnirea “la un pahar de vorbe”…

Timpul ni s-a părut prea scurt, colegii s-au simțit minunat, mai ales cei mai de departe sau cei veniți din afara țării.

Păcat că nu am ajuns la o “înțelegere” sigură cu următoarea revedere!

Sentimentul dominant al întâlnirii a fost unul de optimism, de speranță și încredere în viitor.

Prof. Gheorghe A. Mircea

Crăiești, județul Mureș

Lasă un comentariu