Tânăr agricultor din Hetiur, Sighișoara: “Vreau ca produsele mele să fie de calitate și să mulțumească oamenii”

Distribuie pe:

Boby Ciurar este un tânăr din Hetiur care a fost nevoit să plece din țară când a împlinit vârsta maturității din cauza problemelor financiare. A lucrat în agricultură și a adunat bani pentru a se putea întoarce în țară. Acesta a adus cu el un vis, acela de a produce legume BIO, calitative, accesibile, locale. “În primul rând, am vrut să produc cât mai multe legume la noi în țară, BIO, eu merg foarte mult pe BIO, și în al doilea rând, am vrut să fiu și eu și cumpărătorii mulțumiți de calitatea produselor mele”, spune tânărul fermier.

Boby produce numeroase legume pentru a le reintroduce în zonă, în condiția în care mult timp acestea au lipsit. “Am o cantitate mare de cartofi, ceapă, usturoi, roșii, țelină și vinete albe. De pe timpul lui Ceaușescu, cartofi în cantitate mare nu au fost aici în Hetiur, și ceapă, țelină, usturoi, nu au fost deloc”, explică Bobby.

Instrumente și Practici Agricole

Boby lucrează așa cum se făcea odinioară, practică o agricultură tradițională fără mecanizare, cu toate că mulți văd asta ca pe un impediment, el nu renunță din a face lucrurile pe propriul plac, punând accent pe gust și calitate, nu cantitate. “Folosesc instrumente tradiționale și practici agricole manuale. Lucrez mult folosind calul și sapa pentru toate lucrările de câmp. Am și un prieten care mă ajută câteva ore pe zi, dar în mare parte lucrez singur. Îmi fac planurile singur, pentru că așa simt că este cel mai bine”, a declarat tânărul fermier pentru cotidianul nostru.

În ceea ce privește viitorul, Boby spune că are “planuri mari pentru viitor, să vedem cum funcționează. Vreau să diversific activitatea: să produc ouă de struț și să creștem găini pentru ouă în mediul rural, să produc carne de porc pentru consum local, astfel încât să avem mai mult din ceea ce consumăm și să fim mulțumiți cu produsele noastre, fără a fi nevoiți să importăm. Prioritatea mea este să ofer produse de calitate, cu un gust autentic”. Boby recoltează și fructe, dar a întâlnit anul acesta câteva dificultăți din cauza înghețului.

Unde poate fi Boby contactat și de unde îi pot fi achiziționate produsele?

“Dacă sunteți interesat să mă contactați, puteți să mă sunați la numărul de telefon (0746 777.855 sau 0747 532.441) sau să veniți în Hetiur să vă arăt cum lucrez, cum scot cartofii din pământ și cum am pregătit terenul pentru culturi. De asemenea, vând produsele mele la Piața Agro-Alimentară Sighișoara (miercuri și sâmbătă) și sunt încântat să discut cu oamenii despre munca mea și să le explic cum se folosesc produsele mele”, spune tânărul fermier din Hetiur.

Melissa Milașcon, Alexandru-Cristian Bîrsan

Lasă un comentariu