Mâine are loc inaugurarea Spitalului Oncologic Medex din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie pe:

Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș anunță inaugurarea noului Spital Oncologic Medex din Sângeorgiu de Mureș, strada Plutelor numărul 8, județul Mureș, pe data de 12 iulie 2024.

Spitalul se desfășoară pe o suprafață de peste 10.700 mp, are 5 niveluri operaționale, 52 de saloane cu 116 paturi de spitalizare, tehnologie de ultimă generație, 3 buncăre ce găzduiesc cele mai noi aparate de investigație oncologică și primul PET-CT* din județul Mureș. Construcția spitalului a demarat în martie 2022, iar lucrările au fost finalizate în decembrie 2023.

Acest proiect important a fost dus la bun sfârșit de Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș, organizație non-profit, formată dintr-un grup de membri fondatori dedicați ce și-au propus să-și valorifice resursele pentru a construi un spital care să răspundă nevoilor imediate ale comunității. Sloganul ales: “Vindecarea începe acolo unde îngrijirea întâlnește compasiunea” reflectă misiunea asumată de a oferi îngrijire medicală cu empatie și dedicare.

Prin planificare atentă și dedicație, Fundația a făcut pasul cel mai important pentru realizarea acestui proiect esențial: a adus împreună persoane din diferite domenii, fiecare contribuind cu expertiza și resursele necesare pentru succesul proiectului. Prin eforturile lor comune, proiectul “Spitalul Oncologic Medex” reprezintă un exemplu de compasiune, dedicare și angajament în vederea îmbunătățirii bunăstării și a sănătății comunitare.

Valoarea investiției se ridică la 33 milioane de euro, iar contribuția Guvernului României, în valoare de 6,4 milioane de euro, prin intermediul unui ajutor de stat acordat de Ministerul de Finanțe, subliniază importanța socială a acestui proiect.

Spitalul Ocologic Medex asigură un Ambulatoriu cu 18 specialități medicale: Oncologie, Radioterapie, Cardiologie, Alergologie, Imunologie, Pneumologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, Ginecologie, Urologie, ORL, Chirurgie OMF, Hematologie, Endocrinologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie Generală și Chirurgie Toracică.

* PET-CT- Positron Emission Tomography - Computed Tomography / RO: Tomografie prin Emisie de Pozitroni - Tomografie Computerizată.

De asemenea, spitalul deține o serie de laboratoare de înaltă precizie:

Laborator de Radiologie și Imagistică medicală dotat cu modele noi și performante de echipamente: Radiograf, Mamograf cu stereotaxie si tomosinteză, RMN, CT, Ecografie, Osteodensitometru.

Laborator de medicina nucleară care este dotat cu echipament pentru tomografie cu emisie de pozitroni combinată cu computer tomograf - PET-CT, ceea ce permite diagnosticarea precoce, identificarea precisă a cancerului, cât și răspândirea lui în organism.

Laborator de Radioterapie, configurat cu 2 buncăre pentru acceleratoare și unul pentru brahiterapie, echipamentul de radioterapie internă fiind unicul din Târgu-Mureș.

Status qvo: lucrările de construcții și amenajare au fost finalizate, iar echipamentele sunt instalate și puse în funcțiune, în prezent suntem în etapa de organizare și definitivare a echipei de personal în vederea deschiderii

activității. Structura echipei este formată din medici primari și specialiști, farmaciști, asistenți medicali, fizicieni, tehnicieni, personal administrativ și personal auxiliar.

“Acest proiect este reflectarea dragostei lui Dumnezeu prin grijă, respect și empatie pentru oameni. Ne-am dorit să facem ceva semnificativ pentru comunitate, din bucuria de a dărui. Acest lucru se traduce într-o formă economică sustenabilă, fără să urmărească obținerea profitului material. Va exista o formă de beneficiu, dar de ordin moral, sufletesc și duhovnicesc, pentru toți cei care vor fi parte a acestui proiect”.

Remus Bența, Președinte Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș

Lasă un comentariu