Restricții de trafic pe Podul Giurgiu - Ruse începând de astăzi

Distribuie pe:

Traficul se va desfășura cu dificultate de astăzi pe Podul Giurgiu - Ruse, unde încep lucrările de reparații pe tronsonul bulgar.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând de astăzi, 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparație a Podului Giurgiu - Ruse, pe tronsonul bulgar, care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri.

Din acest motiv, traficul rutier nu va fi oprit total, ci se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieșire spre România, arată sursa citată.

De asemenea, șoferii trebuie să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

***

Și Ministerul de Externe a făcut o serie de recomandări. MAE subliniază importanța informării corecte a șoferilor români și achiziționării în timp util a vinietelor electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul bulgar, în conformitate cu legislația în vigoare. Autoritățile bulgare recomandă ca vinieta electronică să fie achiziționată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, cu versiune în limba română: https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Ministerul de Externe reiterează importanța respectării regimului legal de viteză pe teritoriul bulgar (în general 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostradă) și, mai ales, în zona de acțiune a indicatoarelor cu regim de interzicere/restricție/limitare de viteză, unde pot fi montate camere fixe sau mobile tip RADAR.

MAE le recomandă turiștilor români care aleg să revină în țară prin PCTF Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro sau 4 leva, sau să efectueze plata cu cardul bancar, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale. De asemenea, în punctele de frontieră bulgare funcționează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite sau amenzi de circulație aplicate pe teritoriul Republicii Bulgaria, care se fac venit la bugetul de stat bulgar. În astfel de cazuri, cetățenii români identificați de sistem sunt obligați să își achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Cetățenii români pot folosi pentru intrarea în România și celelalte puncte de trecere a frontierei situate la granița cu Bulgaria, precum:

• PCTF Vidin - Calafat;

• PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă;

• PCTF Silistra - Ostrov Călărași;

• PCTF Dobromir - Krushari și PCTF Kainardzha - Lipnița (aceste două puncte funcționează cu orar 8.00-20.00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t);

• PCTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro);

• PCTF Svishtov - Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg);

• PCTF Oryahovo - Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg);

• PCTF Aydemir (Silistra) - Chiciu (Călărași) (ferryboat) (www.spikaferry.com).

MAE recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă să ia măsurile adecvate pentru organizarea temeinică a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al șoferilor prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor. (Agerpres)

Lasă un comentariu