Poluarea aerului a ucis, într-un singur an, 700.000 de copii sub cinci ani

Distribuie pe:

Poluarea aerului a ucis peste 700.000 de copii sub cinci ani într-un singur an, a constatat un nou raport: State of Global Air 2024, arată că poluarea aerului a reprezentat 8,1 milioane de decese în întreaga lume în 2021, inclusiv 15% din toate decesele globale, la copii sub vârsta de cinci ani.

Poluarea aerului este al doilea cel mai mare risc de deces la nivel global, după hipertensiunea arterială, iar în cazul copiilor, a fost pe locul doi după malnutriție, potrivit studiului, citat de weforum.org.

Raportul, realizat de Health Effects Institute în parteneriat cu Unicef, atrage atenția asupra problemelor de sănătate ca urmare a poluării aerului: “Dincolo de decese, mai multe milioane de oameni trăiesc cu boli cronice debilitante, punând o presiune enormă asupra sistemelor de sănătate, economiilor și societăților. Un număr uimitor, de 500.000 dintre decesele copiilor au fost legate de poluarea aerului casnic din cauza gătitului în interior cu combustibili poluanți, mai ales în Africa și Asia”.

Lasă un comentariu