S-a încheiat înscrierea la examenul de Bacalaureat

Distribuie pe:

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a au finalizat ieri cursurile, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Tot vineri, a fost ultima zi de înscriere la Bacalaureat.

“Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competențe. Candidații sunt repartizați în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă. La proba de evaluare a competențelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcție de limba la care candidații susțin proba. Evaluarea competențelor lingvistice pentru limba română, limba maternă și limba modernă, precum și a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, joi, într-o postare pe Facebook.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național.

În perioada 17-19 iunie, vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba română.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, în zilele de 19 și 20 iunie se vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii din partea minorităților naționale.

Evaluarea competențelor digitale se va face în perioada 19-21 iunie, iar între 25 și 27 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 1 iulie se va susține proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 2 iulie proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului și specializării este programată pe 4 iulie, iar pe 5 iulie, elevii din partea minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00, și tot în aceeași zi se vor putea depune contestații în intervalul orar 12.00-18.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 12 iulie.

Lasă un comentariu