Furia apelor nu a ocolit județul Mureș

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, ieri, că va constitui comisia pentru constatarea și evaluarea pagubelor în cazul a circa 50 de case din comunele Vânători, Saschiz, Apold și municipiul Sighișoara ale căror acoperișuri au fost afectate în urma fenomenelor meteo înregistrate.

“La Mureni, în comuna Vânători, se lucrează la reparația imobilelor afectate de fenomenele meteo extreme care au avut loc ieri (luni n.r.), potrivit datelor pe care mi le-a transmis în această dimineață primarul Mircea Felegean. În toate comunele afectate, sub conducerea primarilor, au fost luate măsuri pentru ca populația să fie sprijinită. Instituția Prefectului - Județul Mureș centralizează la această oră rapoartele operative trimise de primăriile localităților afectate.

Prin ordin de prefect, se va constitui Comisia pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse pe raza unităților administrativ teritoriale din zona Sighișoarei”, a arătat prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, într-o postare pe Facebook.

Potrivit prefectului, în localitatea Mureni, comuna Vânători, au fost 30 case cu acoperișul afectat și șase pivnițe inundate, iar în satul Feleag, comuna Vânători, a fost o pivniță inundată. În comuna Saschiz, opt case au acoperișul afectat și două pivnițe au fost inundate, iar în satul Șaeș, comuna Apold, s-au înregistrat 10 case cu acoperișul afectat, un copac căzut pe carosabil și doi copaci rupți cu pericol de cădere pe case. În municipiul Sighișoara sunt două case cu acoperișul deteriorat, trei copaci au fost căzuți pe carosabil și pe o alee pietonală.

“În după-masa zilei de ieri, 3 iunie, ca urmare a incidenței codului Roșu de furtună și precipitații abundente la nivelul județului Mureș, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 9 pivnițe ale unor locuințe din localitățile Mureni, Feleag și Saschiz. La fața locului au acționat de urgență pompierii Detașamentului Sighișoara, cu două motopompe transportabile, inclusiv pentru extragerea apei care reprezenta un pericol de inundație pentru alte locuințe din zona aflată sub avertizare meteorologică. De asemenea, echipajele operative ale ISU Mureș au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, pentru îndepărtarea pericolelor iminente și a efectelor negative produse de aceste fenomene meteo periculoase, în vederea deblocării circulației, în municipiile Târgu Mureș și Sighișoara și în localitățile Vânători și Șaeș”, a precizat, marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.

“La nivelul ISU Mureș s-a dispus activarea grupei operative și creșterea capacității în subunitățile de intervenție, pentru asigurarea unei intervenții cât mai rapide și mai prompte, pe toată durata incidenței avertizării meteorologice. Menționăm de asemenea faptul că în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime și nu a fost necesară evacuarea populației din zonele afectate”, a arătat ISU Mureș.

Lasă un comentariu