Fabrică de reciclare PET-uri de 7,5 milioane de euro la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Asocierea formată din Grupul ALPLA (Austria), Ecohelp SRL (România) și United Polymer Trading (Elveția) a inaugurat, anul trecut, la Târgu Mureș, cea mai modernă fabrică de procesare a fulgilor de PET reciclat din Uniunea Europeană.

“Colaborarea dintre cele trei companii care au deschis la Târgu Mureș această fabrică de reciclare a PET-urilor din deșeuri menajere demonstrează că dorința de a asigura o dezvoltare economică pe baze sustenabile, de a umple un gol în piața de materiale reciclate de înaltă calitate din România și din țările vecine a reprezentat o rețetă de succes. Am văzut cantități semnificative care vin deja din SGR, care au crescut recent capacitatea de reciclare tocmai datorită volumului care urmează să fie colectat de RetuRO. Avem nevoie de cât mai multe companii care să se ocupe de recuperarea și reciclarea ambalajelor pentru ca acestea să nu mai ajungă la groapa de gunoi sau în ape”, a declarat ministrul Mircea Fechet, aflat, la începutul săptămânii, în vizită de lucru în județul Mureș.

Construită în numai nouă luni, cu o investiție de 7,5 milioane de euro, fabrica are o capacitate anuală de 18.000 de tone de granule rPET, material plastic realizat din reciclarea

PET-urilor, capacitate dublată prin instalarea celei de-a doua linii de extrudare. Granulele obținute sunt utilizate pentru fabricarea de preforme și sticle noi. Ecohelp furnizează fulgii de plastic reciclat din PET-uri, ALPLA vine cu experiența de reciclator global și producător de materiale reciclate, în timp ce United Polymer Trading dispune de o rețea extinsă de distribuție pentru materiale din plastic reciclat.

Compania intenționează să își globalizeze activitățile în domeniul reciclării de înaltă calitate. Grupul produce anual aproximativ 203.000 tone de rPET și 74.000 de tone de rHDPE. (sursa - Ministerul Mediului)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu