Radu Bălaș, candidatul POL pentru funcția de primar al Târgu Mureșului

Distribuie pe:

Partidul Oamenilor Liberi (POL) și-a anunțat, ieri, candidatul la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Este vorba despre jurnalistul, scriitorul și scenaristul de film Radu Bălaș. În vârstă de 50 de ani, el a fost consilier local din partea POL în mandatul 2016 - 2020 și în perioada 2020 - 2022. Evenimentul de lansare a candidaturii a avut loc în parcul situat pe strada Plopilor din Cartierul Unirii. “Candidez pentru că Târgu Mureșul nu merge în direcția bună. Am fost consilier local timp de șase ani și unii au spus că am fost cel mai bun consilier local din România. În șase ani de mandat am inițiat 40 de proiecte de hotărâri de consiliu local. Nu știu dacă altundeva, altcineva a mai făcut așa ceva, din aceste 40 de proiecte fiind aprobate 30. Suntem aici, împreună cu colegii mei, români și maghiari deopotrivă, pentru a demonstra, încă o dată, că POL continuă să fie un creuzet în care se lucrează împreună pentru mai binele orașului Târgu Mureș. Dezavuez și critic, în continuare, împărțirea întotdeauna în Târgu Mureș între români versus maghiari și cred că de acum încolo dezbaterea trebuie să fie între competenți și incompetenți și nu între români și maghiari. Până la urmă, întreaga cursă electorală este pentru că toți iubim Târgu Mureșul”, a declarat Radu Bălaș cu ocazia lansării sale în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului.

El a explicat și de ce a ales acel loc inedit pentru a face anunțul privind candidatura sa.

“Suntem aici pe strada Plopilor, în cartierul în care locuiesc și în care identific mai bine problemele cu care ne confruntăm. În spatele meu, așa cum vedeți, se află o pădurice aflată în proprietatea municipiului Târgu Mureș. De patru ani încerc să mut acest gard de aici astfel încât cetățenii să poată umbla în această zonă. Am vorbit cu primarul Soós, cu viceprimarul Portik. Mi-au promis că se vor ocupa de acest lucru. Trebuie mutat un gard, cosită puțin iarba și ulterior se pot face 2-3 alei, câteva băncuțe, stâlpi de iluminat și coșuri de gunoi pentru ca oamenii să se poată bucura de aer curat. În partea cealaltă este o mostră de nepăsare totală, atât a vechii administrații cât și a noii administrații. Este un teren de sport betonat care a fost pe jumătate închis pentru a deveni parcare de mașini. Și în acest caz trebuie doar mutat un gard și redat terenul de sport tinerilor din cartier”, a explicat Bălaș.

POL va propune și o listă de candidați pentru Consiliul Local Târgu Mureș, aceasta urmând să fie deschisă de antreprenorul Dan Mașca, unul dintre fondatorii partidului. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu