Focar de scarlatină la o școală din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș au efectuat un control la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Târgu Mureș (Cartierul Libertății) după ce portalul de știri ceasulcetatii.ro a publicat o știre conform căreia în școală ar exista un focar de scarlatină, după ce cinci copii, de la secția maghiară, au fost diagnosticați cu această boală.

Contactat telefonic, directorul executiv al DSP Mureș, dr. Iuliu Moldovan, ne-a declarat că la școala în cauză au fost trimiși Inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul direcției și că se află în derulare o anchetă epidemiologică, rezultatele acesteia urmând a fi făcute publice.

Scarlatina este o infecție bacteriană care se manifestă prin febră, amigdalită acută și o erupție la nivelul pielii, de culoare roșu intens. Boala este contagioasă și se transmite ușor de la o persoană la alta.  Scarlatina apare mai frecvent la copiii cu vârsta între 5 - 10 ani, în special în colectivitățile de copii (grădiniță, școală) unde pot apare focare. Tratamentul este cu antibiotic. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu