De la 1 septembrie, soții pot merge împreună la tratament, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat!

Distribuie pe:

Printre prevederile noii Legi a pensiilor (nr. 360/2023) care vor intra în vigoare la data de 1 septembrie 2024, se află și aceea conform căreia “se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului (soției) asiguratului sau pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat sau pensionar al sistemului public”.

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească soțul (soția) neasigurat (ă) pentru a-și putea însoți partenerul la băi este plata integrală a biletului de tratament.

Noua lege stabilește (ca și până acum) că asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear gratuit (persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale) și cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești (asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior).

Durata biletului de tratament balnear este prevăzută clar în noua lege, respectiv 16 zile, față de 12 - 16 zile în prezent, potrivit Legii nr. 263/2010. (L.P.) (Sursa foto: pixabay.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu