De Ziua Culturii Naționale, “EMINESCU NE INSPIRĂ”

Distribuie pe:

Pentru a marca Ziua Culturii Naționale, Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș și Școala Gimnazială Nazna organizează Concursul de Limba și Literatura Română “EMINESCU NE INSPIRĂ”. Concursul va avea loc în 15 ianuarie, ora 13 și se adresează elevilor din clasele V-VIII din Sâncraiu de Mureș și Nazna.

Competiția cuprinde trei secțiuni distincte: Recitare de poezie (Participanții vor recita o poezie din creația lui Mihai Eminescu, la alegere. Se evaluează expresivitatea, intonația și interpretarea adecvată a poeziei); Creare de poezie pe loc (Echipele vor extrage cuvinte dintr-o cutie și vor crea o poezie originală pe loc, folosind cuvintele extrase. Temele cuvintelor vor fi prezentate cu 5 minute înainte de începerea secțiunii. Poemul creat trebuie să aibă între 10 și 15 versuri. Se acordă puncte pentru creativitate, coerență și utilizarea adecvată a cuvintelor date); Desen inspirat din opera lui Mihai Eminescu (Echipele vor realiza un desen inspirat din opera lui Mihai Eminescu, în timpul concursului. Se acordă puncte pentru creativitate, interpretare artistică și relevanță față de operele lui Mihai Eminescu. Folie pentru desen vor fi asigurate de organizatori, participanții își vor aduce creioane colorate, tempera, carioci și orice doresc pentru a crea un desen inedit. Pentru desen se pot inspira din cuvintele extrase).

Jurizarea va fi asigurată, la clasele I-IV, de învățătoarele POP Nina, TOGĂNEL Alina și PETRUC Nicoleta, iar la Gimnaziu de profesorii de Limba și Literatura Română (Dinu Simona, Alexandra Dălălău, Chețeg Aneta, Raluca Chertes) și Artă plastică, Iulia Roșu.

Se vor acorda premii, în funcție de punctajul obținut la fiecare secțiune, au precizat inițiatorii Concursului.

B.V.B.

Lasă un comentariu