Comisia Europeană va evalua cererile de plată transmise, la sfârșitul săptămânii trecute, de Cipru, România și Slovacia

Distribuie pe:

Executivul comunitar precizează, într-un comunicat transmis luni, că plățile din cadrul MRR se bazează pe performanță și depind de implementarea de către cele trei state a reformelor și a investițiilor prezentate în planurile lor de redresare și reziliență.

Comisia Europeană a primit, în data de 15 decembrie, cererile de plată în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență din partea Ciprului, a României și a Slovaciei.

Cea de-a treia cerere de plată a României se ridică la 2 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi (fără prefinanțare) și se referă la un număr total de 68 de jaloane și 6 ținte.

“Această cerere de plată vizează reforme transformatoare și investiții importante în domenii precum eficiența energetică, reducerea riscului seismic, securitatea cibernetică, competențele digitale pentru serviciile publice, administrația fiscală, mobilitatea urbană, siguranța rutieră, reîmpădurirea, economia circulară, educația, transportul public urban și regional, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și infrastructura pentru biciclete”, precizează sursa citată.

Planul global de redresare și reziliență al României va beneficia de o finanțare de 28,5 miliarde de euro (13,6 miliarde euro sub formă de granturi și 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi). (Agerpres)

Lasă un comentariu