Fabrica de cămăși “Târnava” din Sighișoara a cerut insolvența

Distribuie pe:

Tribunalul Specializat Mureș a dispus deschiderea procedurii de insolvență față de Târnava SA Sighișoara, conform “Radio Son Sighișoara”. Conducerea cunoscutei societăți comerciale a făcut anunțul despre decizia de a intra în insolvență, pe pagina de internet a Bursei de Valori București.

“Vă informăm asupra intenției noastre de a iniția procedura de insolvență cu intenția de reorganizare judiciară, ca soluție identificată pentru redresarea eficientă și efectivă a activității SC Târnava SA, având în vedere perioada mai dificilă pe care o traversăm, ce poate fi redresată în acest sens”, se arata în anunț.

Fabrica, înființată în februarie 1949, a fost una din primele fabrici de cămăși din România. A fost privatizată în 1996, cu capital intregal românesc. Dispunând de personal calificat și utilizând materii prime de înaltă calitate, “Târnava S.A.” s-a impus ca un producător competitiv de cămăși bărbătești și bluze de damă, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, societatea având contracte cu firme de prestigiu din Germania, Italia, Franța, Danemarca etc. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu