SEMNALĂM... SEMNALĂM... Sprijin financiar pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile

Distribuie pe:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul Solicitantului aferent Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Ajutorul de stat este 100% nerambursabil. Beneficiarii (întreprinderile din sectorul agricol, întreprinderile din sectorul industriei alimentare, societățile agricole, precum și organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare) pot depune mai multe proiecte, însă investițiile trebuie să vizeze locuri de consum diferite, cu încadrarea în limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.

Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), solicitările de finanțare pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din sectorul agricol și al industriei alimentare se înregistrează pe site-ul AFIR începând de ieri, 20 noimebrie, până în 15 decembrie.

Pentru acest an se alocă 150 de milioane de euro, în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii: 100 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliană și 90 de milioane de euro pentru energie solară; 50 de milioane de euro, din care pentru energie eoliană 10 milioane de euro, iar pentru energie solară 40 milioane de euro, pentru capacități instalate mai mari de 1MW.

Finanțarea Schemei de ajutor de stat se asigură din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, iar administratorul este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin AFIR. (B.V.B.)

Lasă un comentariu