În noaptea de 28 octombrie, eclipsă parțială de lună!

Distribuie pe:

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” informează că, în noaptea de 28 spre 29 octombrie (sâmbătă spre duminică) 2023, se va produce o eclipsă parțială de lună.

Fenomenul începe cu intrarea lunii în penumbră, la ora 21,02 - la două ore după răsăritul lunii. Pentru că penumbra Pământului nu este foarte opacă, la începutul fenomenului culoarea lunii nu se va schimba mult, însă, în apropierea maximului, începând cu ora 22, partea de jos a astrului nopții va începe să aibă o culoare diferită față de partea de sus.

Maximul se va produce la ora 23,14, când luna va fi total în penumbră și aproximativ 7% în umbra Pământului. În acel moment, luna se va afla sus pe cer, înspre sud-est. Eclipsa va lua sfârșit la ora 01,27.

Efecte asupra zodiilor

Potrivit astrologica.ro, eclipsa de lună de pe 28 octombrie 2023 ajută unele zodii cu energie și concentrare în zona profesională, în timp ce altora le pune bețe-n roate și le obligă să iasă din zona de confort.

Berbec - Berbecii văd mai clar ce ar trebui să facă pentru a atinge succesul, dar și pentru a crea conexiuni mai puternice cu cei din jur. Capătă curaj în îndeplinirea țelurilor lor și nu mai lasă pe nimeni să le stea în cale.

Taur - Taurii se concentrează pe aspecte ce țin de sănătate, deoarece stresul și oboseala din ultima perioadă îi fac să își piardă din energie și din pofta de viață. Ei pun în balanță beneficiile pe care le primesc din sfera proesională și consumul pe care le implică acestea, luând decizii în consecință.

Gemeni - Gemenii vor intra într-un nou capitol din viața lor, care le va aduce noi perspective și echilibru. Ei vor acorda prioritate iubirii de sine și vor investi timpul liber pe care îl au în pasiuni și activități relaxante.

Rac - Racii primesc o energie specială în urma eclipsei de pe 28 octombrie 2023. Ei sunt cu gândul la viitor și nimic nu le poate sta în cale dacă au un scop pentru care muncesc.

Leu - Leii beneficiază de o comunicare deschisă cu cei din jur. Până acum au evitat să pună etichete și să dea verdicte care ar fi putut duce la ruperea relațiilor cu anumiți oameni, deși acestea erau unele toxice. Acum nu mai este așa și Leii fac exact ceea ce simt.

Fecioară - Fecioarele vor avea curajul să caute soluții pentru problemele din viața lor, dar și să își înțeleagă sentimentele. Au așteptat ajutor din jur, egal celui pe care ele l-au acordat la nevoie, însă constată cu dezamăgire că trebuie să ia problema în mâinile lor și să o rezolve singure.

Balanță - Balanțele vor lua o scurtă pauză de la tot haosul vieții lor pentru a reflecta asupra a ce au realizat deja, dar și asupra a ceea ce vor să facă pe viitor. Pun pe foaie plusurile și minusurile deciziilor luate până acum și acolo unde este nevoie de schimbări, nu vor ezita să le facă.

Scorpion - Scorpionii se simt singuri și vor încerca activități noi pentru a ieși din zona de confort, dar și pentru a cunoaște alți oameni. Ei se simt pregătiți de relații romantice noi sau de revigorarea celor existente.

Săgetător - Săgetătorii vor primi multă iubire din partea partenerului, ceea ce îi va ajuta să își înțeleagă mai bine sentimentele. Eclipsa le arată, însă, că și ei ar trebui să răspundă cu aceeași monedă și să ofere ceea ce primesc. În caz contrar, Universul le va arăta pe alte căi unde greșesc și ce ar trebui să facă pentru a beneficia în continuare de iubirea și aprecierea celor din jur.

Capricorn - Capricornii s-au ocupat prea mult de aspecte legate de muncă și au neglijat viața personală, astfel că acum vor găsi echilibrul perfect pentru ei. Partenerii de viață și familia le reproșează timpul petrecut la muncă, așa că trebuie să facă ceva în acest sens până nu este prea târziu.

Vărsător - Vărsătorii învață, în sfârșit, să lase trecutul în urmă și să se concentreze pe ce pot face mai bine pe viitor. Au trăit mult prea mult timp ancorați în trecut și a venit vremea să se întoarcă în prezent, cu gânduri clare de viitor și fără resentimente.

Pești - Peștii decid să se pună pe primul loc, așa că nu vor mai face niciun compromis în perioada următoare. Prea mult timp le-au acordat altora, iar pe ei s-au lăsat la coada listei de priorități, însă acest lucru se schimbă. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: freepik.com)

Lasă un comentariu