Reacții politice la propunerea PNL

Distribuie pe:

Dumitrița Gliga, PSD Mureș: Să spui că ești împotriva primarului și doar el e de vină, când tu ai viceprimar PNL la Târgu Mureș, pare doar o declarație politică de inducere în eroare a electoratului”

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a răspuns solicitării noastre de a comenta pe marginea anunțului făcut astăzi de PNL Mureș privind realizarea unei coaliții politice, în Târgu Mureș, la alegerile locale din 2024, împotriva actualului primar.

“Vedem dacă este o chestiune serioasă, căci la modul cum e abordată de PNL și ținând cont de realități, nu pare”, a spus Dumitrița Gliga. Ea a argumentat arătând că “în acești ultimi trei ani, la guvernarea locală, adică la conducerea municipiului Târgu Mureș, avem alianță UDMR - PNL. Să vii să spui că ești împotriva primarului și doar el e de vină, când tu ai viceprimar PNL la Târgu Mureș, pare doar o declarație politică de inducere în eroare a electoratului”.

Liderul social democraților mureșeni a mai declarat că “trebuie, în primul rând, să vorbim despre un proiect, o strategie de dezvoltare pentru Târgu Mureș, nu despre persoane”. Dumitrița Gliga a mai adăugat că “desigur, susținem soluția care se va dovedi serioasă și pentru binele comunității. Întotdeauna au fost discuții, negocieri politice înaintea alegerilor, dar mult mai important este ce își dorește comunitatea”. (D.B.)

Radu Pescar (PMP): Mă ocup cu crearea unei alianțe pentru Târgu Mureș din primăvara acestui an și am vorbit în acest scop cu toate partidele, inclusiv PNL”

Consilierul local Radu Pescar (PMP) a declarat, referitor la anunțul făcut ieri de liderul PNL Mureș, că discuțiile pe tema unui candidat comun au fost inițiate de el de mai bine de o jumătate de an. “Mă ocup cu crearea unei alianțe pentru Târgu Mureș din primăvara acestui an și am vorbit în acest scop cu toate partidele, inclusiv PNL. După părerea mea, pe care am comunicat-o partenerilor de discuție, cea mai bună soluție ar fi găsirea unui candidat unic, independent, fără apartenență politică, care să-și dorească și să fie capabil să conducă orașul. Caut acest candidat de când mi-am dat seama că orașul este fără conducător și încă nu l-am găsit. Dacă nu găsim acest candidat independent va fi nevoie să facem un candidat independent dintr-un membru de partid, desemnat să candideze din partea partidelor din alianță. Am discutat cu fiecare partid în parte, dar nu s-a făcut încă o întâlnire cu toate partidele alianței. Principalele variante de lucru în jurul cărora se discută sunt: 1) alianță doar pentru primar, sau și pentru un consiliul local; 2) cum se stabilesc candidații comuni la echipa de consilieri locali; 3) cum se stabilește candidatul unic de primar; 4) un program comun pentru oraș pe care să-l susțină alianța; 5) candidatul de primar trebuie să fie unul nou, care să aducă speranță, încredere și șansă orașului; 6) problema ridicată de partide cu privire la alianța actuală PNL-UDMR în construcția alianței contra UDMR cu participarea PNL.

Claudiu Maior (Pro România), referitor la propunerea PNL: Nu este o idee rea”

Consilierul local Claudiu Maior (PRO România) a răspuns solicitării noastre de a comenta declarațiile președintelui PNL privind realizarea unei coaliții politice, la alegerile locale din 2024, împotriva actualului primar. “Nu este o idee rea. Cred că trebuia făcută înainte de a aștepta ca să se întâmple atâtea lucruri în defavoarea orașului. Cel care va câștiga (funcția de primar - n.r.) va trebui nu să o ia de la zero, ci să se întoarcă înapoi cu încă 10 ani. Una peste alta, cred că oamenii responsabili se pot pune la masă și indiferent de orgolii pot găsi o soluție comună pentru că nu este normal ce se întâmplă”, a declarat Maior. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu