Astăzi, 18 octombrie, Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Distribuie pe:

Activitățile dedicate Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, marcată anual în 18 octombrie, au debutat în unitățile de învățământ mureșene. Astfel, la Școala Gimnazială “Bernady Gyorgy”, Liceul Tehnologic “Traian Vuia” și Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al ANITP s-au întâlnit cu elevii, dar și cu asistenții medicali generaliști ai Școlii Postliceale “Dimitrie Cantemir”, coordonați de doamna profesor Alina Mogos Antonescu. S-a discutat despre semnificația datei de 18 octombrie - Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, la nivel european și național, s-au prezentat etapele traficului de persoane și a importanței pe care o are informarea și cunoașterea semnelor pericolului pentru evitarea victimizării, am aflat de la comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. “Am avut parte și de o surpriză artistică din partea elevilor Școlii Gimnaziale «Bernady Gyorgy», care ne-au așteptat cu desene având tematica abordată de noi, ceea ce nu poate decât să arate faptul că aceștia conștientizează pericolul, cunosc vulnerabilitatea și sunt interesați să fie parte a activităților noastre de transmitere a mesajelor antitrafic.

Pentru acest lucru au fost premiați cu puzzle-uri tipărite cu sprijinul Fundației Comunitare Mureș în cadrul Proiectului “Educație pentru siguranță”, partener implicat în acțiunile locale de prevenire. Am vizionat apoi cu toții filmulețele de prevenire încărcate pe site-ul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, la secțiunea Prevenire, și au dezbătut situații concrete, convenind împreună că vom reveni de fiecare dată când apar campanii noi de prevenire cu sfaturi și recomandări pentru cei tineri.

Mulțumim unităților școlare implicate, elevilor și cadrelor didactice pentru invitație și implicare”, a completat comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela.

Acțiunile de informare vor continua pe parcursul acestei săptămâni, în județele Mureș si Harghita. Acestea vor viza grupuri vulnerabile, specialiști, tineri și cetățeni din județele aflate în competența Centrului Regional Târgu Mureș al ANITP.

B.L.

Lasă un comentariu