Ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș: Consilierii locali au aprobat documentația pentru tronsonul de legătură dintre str. Budiului și Autostrada Transilvania

Distribuie pe:

Joi, 28 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Târgu Mureș a fost votată documentația pentru “Prelungire calea Sighișoarei - tronson de legătură între str. Budiului și autostrada Transilvania, inclusiv lucrări de protejare și deviere rețele (actualizare CU nr. 870/2017), parte integrantă din proiectul Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureș prin interconectarea autostrăzii A3, E60, DN15, DJ152A”- tronson 3. Valoarea totală a investiției este 238.947.363,23 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 43.588.258,34 lei. În perioada următoare, urmează obținerea avizelor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), respectiv de la Ministerul Transporturilor, iar mai apoi se va realiza proiectul tehnic al investiției.

Un alt proiect votat în cadrul ședinței a vizat documentația de supralărgire a străzii Barajului din Târgu Mureș. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de trafic pe strada Barajului prin amenajarea căilor de comunicare terestră destinată traficului rutier local și de tranzit, precum și traficului pietonal și de bicicliști. Valoarea totală a proiectului este de 23,3 milioane de lei.

Tot în cadrul ședinței, consilierii au aprobat demararea procedurii de achiziție a imobilelor situate în Târgu Mureș, str. Budiului, nr. 101/A, teren în suprafață totală de 17.608 mp și construcții în suprafață totală desfășurată de 3.041 mp, necesitatea acestei achiziții fiind justificată pentru a asigura sisteme publice de transport moderne și adaptate noii flote de autobuze de care va beneficia municipiul Târgu Mureș. Prin hotărârea adoptată s-a decis împuternicirea Comisiei de negociere constituită la nivelul Municipiului Târgu Mureș prin H.C.L. nr. 103 din 22.04.2021, să procedeze la negocierea prețului imobilelor.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu