Marcel Ciolacu: “Am anunțat foarte clar că eu nu sunt de acord să creștem cota de TVA peste 19%”

Distribuie pe:

La întoarcerea de la Bruxelles, unde a avut mai multe discuții cu oficialii europeni în privința măsurilor pe care țara noastră trebuie să le ia în vederea reducerii deficitului, premierul Marcel Cioalcu a declarat: “Am avut astăzi un dialog normal, constructiv și mai ales consolidat. Am vorbit foarte mult despre PNRR, despre faptul că România, fără nicio excepție, va implementa toate reformele trecute în PNRR. Am vorbit de modificarea PNRR, dar și despre problema deficitului bugetar”. Premierul a mai transmis că “toți liderii europeni au transmis mulțumiri pentru efortul depus de România pentru a susține Ucraina și Republica Moldova. Și aș vrea să le mulțumesc și pe această cale pentru susținerea necondiționată în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen”.

Marcel Ciolacu a mai subliniat că nu va fi de acord cu creșterea TVA la 21%. “Totodată, am anunțat foarte clar că eu nu sunt de acord, ca prim-ministru al României, să creștem cota de TVA peste 19%, un lucru care ar duce, evident, din nou, la o creștere a inflației”, a afirmat el.

“Pe de altă parte, este evident că, în urma efortului României de a susține Ucraina și Republica Moldova, avem influențe bugetare care nu au putut fi prevăzute. Comisia Europeană a înțeles acest context. România este într-un acord de deficit excesiv, după ce o anumită guvernare și un anumit prim-ministru, de altfel filozof, au adus România la un deficit de 9,2%. Există însă o flexibilitate în acest moment, în urma argumentelor aduse, de a veni cu un nou plan în ceea ce privește deficitul României”, a mai spus prim-ministrul României după întoarcerea de la Bruxelles.

Fiecare ministru va veni în ședința de guvern cu o propunere de reorganizare a ministerelor, a anunțat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, citat de Agerpres. El a anunțat că, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a inițiat deja un astfel de demers. “Domnul ministrul Florin Barbu ne-a făcut o prezentare cum are dânsul viziunea în ceea ce privește reorganizarea Ministerului Agriculturii. Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizare a administrațiilor locale și centrale, fiecare ministru va veni în ședințele de guvern cu o propunere de ordonanță de reorganizare a ministerelor. Numai așa putem duce o reformă până la capăt și acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista nicio amânare, și îl felicit pe colegul meu, Florin Barbu, că deja a venit în fața colegilor, chiar fără să anunțe, să prezinte viziunea pe care o are. Îi invit și pe ceilalți colegi să intrăm în această zonă de reformă administrativă”, a declarat Ciolacu la Parlament, conform Agerpres. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu