Elevii ar putea fi testați în școală cu aparat antidrog și obligați să prezinte o adeverință medical la început de an

Distribuie pe:

Agenția Națională Antidrog va realiza un chestionar prin care va fi testată opinia părinților și a elevilor privind testarea în școală cu aparat antidrog.

Aceștia își vor spune părerea și despre prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog, dar care să nu prezinte rezultatele analizelor și introducerea în curiculă a unei ore de educație antidrog în școală.

De asemenea, se va constitui la nivelul fiecărei școli o structură care să ne ajute cu diseminarea mesajelor antidrog și de prevenție, a anunțat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, după o nouă ședință a grupului pentru prevenirea consumului de stupefiante.

“Astăzi am organizat o nouă ședință a grupului pentru prevenirea consumului de stupefiante, în cadrul protocolului pe care Prefectura Municipiului București l-a semnat cu Agenția Națională Antidrog, Direcția de Sănătate Publică, Jandarmeria, Poliția, Inspectoratul Școlar și Direcția Regională Vamală. Prefectura Capitalei are rolul de catalizator și de mediator între instituțiile abilitate să prevină acest fenomen nociv, din păcate, din ce în ce mai răspândit la nivel mondial și, implicit, în România”, spune prefectul într-o postare pe Facebook.

Rareș Hopincă arată că “direcția de urmat este de a găsi acele mijloace corecte, legale și morale prin care să reușim să combatem consumul acestor substanțe în rândul populației și, cu precădere, în rândul tinerilor, cea mai vulnerabilă categorie socială din acest punct de vedere”.

“În cadrul ședinței de astăzi, am trasat câteva direcții de acțiune importante. Împreună cu consiliul elevilor, vom constitui la nivelul fiecărei școli o structură care să ne ajute cu diseminarea mesajelor antidrog și de prevenție. De asemenea, am decis ca Agenția Națională Antidrog să realizeze un chestionar în trei puncte, prin care testăm opinia părinților și a elevilor majori referitor la: testarea în școală cu aparat antidrog; prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog (dar care să nu prezinte rezultatele analizelor); introducerea în curiculă a unei ore de educație antidrog în școală”, afirmă prefectul. Rareș Hopincă menționează că “acesta este un chestionar de testare a opiniei părinților și a elevilor major”.

“După ce vom avea rezultatele acestuia, pe baza lor, vom fundamenta propuneri concrete. În niciun caz nu vom lua măsuri care contravin intereselor și dorinței părinților și elevilor din școli și licee. Este datoria noastră să luăm măsurile necesare pentru a proteja copiii și pentru a-i ajuta să conștientizeze pericolele la care se expun în cazul unor comportamente și/sau a unor anturaje nepotrivite.

Mă bucur să observ o deschidere din ce în ce mai mare a societății spre a discuta și de a înțelege aceste probleme. Dialogul este un pas esențial”, mai spune prefectul Capitalei. (News.ro)

Lasă un comentariu