Programul Festivalului ProEtnica, definitivat

Distribuie pe:

Directorul Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret (ibz), Volker Reiter, a anunțat definitivarea programului artistic al Festivalului Intercultural Sighișoara ProEtnica, programat în perioada 24 - 27 august, în Cetatea Medievală din Sighișoara.

“A fost alcătuit programul artistic și interactiv pe scena din Piața Cetății pentru perioada 24 - 27 august 2023 de desfășurare a Festivalului ProEtnica - Sighișoara 2023. Programul este redactat în limbile română, engleză și germană și include totalitatea evoluțiilor la scenă - pe zile și ore - ale participanților la această manifestare interculturală ajunsă la ediția a XIX-a. Evenimentul este finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru

Relații Interetnice, Ministerul Culturii, de Consiliul Județean Mureș și de Ambasada Republicii Federale Germania”, a informat Volker Reiter, pe Facebook.

Deschiderea oficială este programată pe 24 august, la ora 17,00, după care, pe scena din Piața Cetății Medievale, Uniunea Elenă din Romania va prezenta un program artistic cu ansamblurile de dans Elpis din Constanța, Agoria din Onești și Ithaki din Cluj-Napoca.

În aceeași seară, pe scenă vor urca ansambluri ale germanilor, albanezilor, macedonenilor, italienilor și romilor, urmate de un Laser Show.

La Festivalul Intercultural Sighișoara ProEtnica, “un instrument unic pentru punerea în valoare a diversității etnoculturale a patrimoniului cultural național”, participă anual peste 600 de reprezentanți ai celor 20 de minorități naționale din România.

“Festivalul este un model de conviețuire pașnică care promovează diversitatea etnoculturală ca motor și comoară a dezvoltării și nu ca un pericol de combătut. Considerăm că acest festival contribuie în mod concret la consolidarea păcii într-o societate pluralistă și democratică. El este un semnal că popoarele și etniile nu mai acceptă sisteme dictatoriale care promovează teza că un popor este superior altora, care promovează războaie și genocide drept instrumente legitime pentru îndeplinirea unor vise de hegemonie etnică”, evidenția Reiter, inițiator al festivalului, la ediția de anul trecut. (AGERPRES)

Lasă un comentariu