Săritura cu obstacole, sport târgumureșean

Distribuie pe:

Zilele trecute, am făcut o scurtă, foarte scurtă plimbare (încă se poate, încă nu a trebuit să sar gardul ca să merg mai departe și nici să mă uit prin gard) prin Complexul “Weekend”. Ei bine, nu am știut cum să ies mai repede afară. Dezolant!!! Am realizat că nu este un loc unde mi-aș dori să îmi petrec o zi de relaxare. Nu știu cine a pregătit complexul pentru sezonul estival, cine a gândit, a proiectat și amplasat acei stâlpi pentru gardul care va îngrădi bazinele, dar priveliștea e tristă, urâtă și stârnește reacții de furie în rândul cetățenilor acestui oraș.

Am stat de vorbă cu câteva persoane care stăteau la plajă, dar tonul general era de neputință în a înțelege de ce se întâmplă așa ceva, de renunțare la a mai veni în Complex, și de îngrijorare.

“Se intenționează, în mod evident, distrugerea acestui complex și a orașului. Oricum, orașul e mort. Mai aveam doar Grădina zoologică și Weekend-ul. Acum l-au distrus și pe acesta”. (Aurel C. - 42 de ani)

“Cândva, era o plăcere, o bucurie să vii aici. A scăzut mult calitatea timpului petrecut în acest Complex. Acești stâlpi, acest gard care se va instala este o batjocură. Oferiți calitate și puneți la intrare o taxă care să trieze pe cei care intră aici și să reflecte calitatea. Nu cere nimeni conducerii acestui Complex să ofere ceva pe gratis. Dar acest gard e lovitura de grație”. (Mariana M. - 38 de ani)

“Nu știu ce se intenționează cu acest gard, mă îndoiesc serios că acest gard va rezolva problemele Complexului. Nu va reuși. Ce deja a reușit este să-l distrugă și să-l lase fără vizitatori. E deprimant să vezi gard în mijlocul ștrandului, tăind aleile... Oare domnul sau doamna care a gândit acest plan vine tot aici să-și petreacă timpul liber? Nu cred. Oricum, Complexul nu mai e ce a fost, acum, e deprimant, e urât și nu vom mai veni”. (Laszlo P. - 47 de ani)

“Eu îl sfătuiesc pe copilul meu adolescent să plece cât mai departe de Târgu Mureș. Să aleagă Clujul, Brașovul, Timișoara, alt oraș unde să trăiască. Orașul nostru e un sat în care nu se mai întâmplă nimic bun, nu se mai dezvoltă. Weekend-ul, Complexul în care târgumureșenii și mulți alți oameni din alte orașe veneau cu drag, nu mai există. Suntem în iulie, încă se lucrează, apa e murdară, atmosfera de weekend, de bine, de relaxare, a dispărut. Să le fie rușine lor și să ne fie nouă rușine că acceptăm orice”. (Cerasela C. - 37 de ani).

Nu vă pot reda toate discuțiile, ar însemna să abuzez de timpul dumneavoastră, dar există multe reproșuri, multe nemulțumiri la adresa conducerii Complexului, la adresa conducerii orașului, în general. Am văzut oameni intrând, ca pe vremuri, cu genți pline, cu copii de mână, pregătiți să petreacă o zi în acest Complex, care, fără să mai despacheteze, după câteva minute, plecau.

Oare de ce se întâmplă așa ceva? Oare de ce se permite ca tot ce era frumos și bun să fie distrus? Dacă nu poți, din motive economice, să revigorezi, să modernizezi acest Complex, cel puțin menține-l așa cum era și tot e mai bine decât ceea ce se întâmplă acum. De ce nu au făcut aceste lucrări înainte de începerea sezonului sau după terminarea lui, nu în plin sezon? Impactul asupra populației ar fi fost mult mai mic, iar cel asupra calității imaginii și serviciilor oferite de complex....eee, aici ar mai fi de discutat. Ape tulburi, nu știu cât de curate... găuri, lucrări începute și cam atât. Deci, nimic nou. Nici în oraș, nici în Complexul “Weekend”.

Nu știu dacă e dezinteres, lipsă de imaginație, lipsă de bani sau spirit administrativ, dar Complexul de Sport și Agrement “Mureșul” este oglinda a ceea ce se întâmplă cu acest oraș. MOARE!!!

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu