Viața, darul lui... Dumnezeu

Distribuie pe:

Motto: “Adevărurile vieții... Nenorocirea cea mare a vieții e să fii mărginit, să nu vezi cu ochii tăi, să știi puține, să înțelegi rău, să umbli orbecâind prin o lume pustie pentru tine, și să fii nevoit a căuta afară din tine compensațiuni pentru munca grea a viețuirii” - Mihai Eminescu - Poet Nepereche

1. “Acasă nu e neapărat un loc. Acasă e un sentiment. Este căldură, și iubire, și siguranță, și bucurie, și credință, și binecuvântare...”

2. “Odată cu trecerea timpului realizăm că ceea ce contează în viață cu adevărat sunt oamenii care ne rămân alături în toate încercările vieții, oamenii care apar în drumul nostru ca niște daruri de la Dumnezeu.

3. “De ce închidem ochii atunci când ne rugăm, când plângem, când ne sărutăm, când visăm? Pentru că cele mai frumoase lucruri în viață nu sunt văzute, ci trăite din suflet, cu inima”.

4. “Viitorul este praf de stele, pentru că îl puteți visa. Prezentul este lut, pentru că îl puteți modela. Dar trecutul este piatră, pentru că nu îl puteți schimba niciodată”.

5. “Când te rogi, Dumnezeu ascultă. Când asculți, Dumnezeu îți vorbește. De la El vine puterea ta, înțelepciunea, sănătatea, succesul și toate reușitele! Fără Dumnezeu, omul ar fi precum frunza... în vânt”.

6. “Cel mai frumos dar al lui Dumnezeu este o nouă zi”.

7. “Cel mai minunat om din viața ta este cel care își face zilnic timp pentru tine, cel care te întreabă: Ce faci? Cum te simți? Ești bine?

8. “Oamenii care ne trec prin viață și prin suflet lasă urme, fie că vrem, fie că nu. În urma unora simți nevoia să faci curățenie, iar după alții pleacă bucăți din suflet și nu ți se mai întorc... niciodată”.

9. “Primul care își cere scuze este cel mai curajos. Primul care iartă este cel mai puternic. Primul care uită este cel mai fericit”.

10. “Liniștea, întotdeauna o vom găsi lângă cei care ne înțeleg și ne iubesc așa cum suntem”.

11. “Cele mai bune lucruri în viață sunt gratis: o îmbrățișare, un zâmbet, un prieten bun, un sărut, familia, iubirea și amintirile...”

12. “Fă ceea ce știi că este corect, chiar și atunci când nimeni nu te vede. Este ceea ce se numește integritate...”

13. “Deciziile luate cu inima se plătesc cu sufletul!”

14. “Nimeni nu este atât de sărac încât să nu poată dărui o vorbă bună, o faptă bună sau un zâmbet. Și nimeni nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de ele...”

15. “Dezamăgirile te schimbă. Îți închid sufletul pentru un timp, dar îți deschid ochii pentru întotdeauna”.

16. “Pe unde trece BUCURIA rămâne locul luminos. În om e scrisă datoria de a trăi pentru frumos”.

P.S. Matei cap. 19, vers. 16-17: “Venind un tânăr la Iisus, I-a zis: Bunule Învățător, ce bine să fac ca să am viața veșnică? Iar El a zis: “Nimeni nu est bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viață, păzește poruncile”.

Cu dragoste creștină, părintele Ilie

Lasă un comentariu