Beneficiile gătitului în casă

Distribuie pe:

Efectele gătitului asupra stării de sănătate au fost subliniate în mai multe studii realizate în întreaga lume, cu ajutorul acestei activități recreative reușind să mâncăm sănătos, dar și să ne menținem sub control problemele mintale și să eliminăm stresul.

“Când gătești, te concentrezi asupra pașilor pe care trebuie să îi urmezi, conform rețetei, pentru a obține preparatul dorit și uiți de gândurile negative. În plus, preparatele gătite în casă îți asigură o viață mai fericită și mai sănătoasă, dar și multe alte avantaje”, ne asigură oamenii de știință.

Control asupra a ceea ce mănânci - Unul dintre cele mai mari beneficii ale alimentelor gătite acasă este controlul asupra a ceea ce mănânci. Este ceva ce restaurantele sau mesele în oraș nu oferă. Cel mai mare control care vine cu mâncatul gătit acasă este porția de mâncare. Când vă pregătiți propria mâncare, veți putea obține porțiile potrivite pentru fiecare ingredient pe care îl utilizați, iar dacă vă urmăriți greutatea, pregătirea alimentelor acasă vă permite să controlați numărul de calorii pe care le consumați.

Eviți să mănânci în exces - Ori de câte ori comandăm mâncare într-un restaurant, foarte puțini dintre noi lăsăm o parte din ea în farfurie când simțim că ne-am săturat. Avem tendința să mâncăm în exces pentru a evita risipa (asimilată cu bani irosiți), iar când te forțezi să termini mâncarea servită înseamnă că mănânci în exces. Cu toții știm rezultatul supraalimentării și al mai multor probleme cu greutatea. Când ai mâncare de casă, nu trebuie să mănânci în exces. Poți păstra resturile la frigider pentru încă o zi și, astfel, economisești bani și, în același timp, eviți să mănânci prea mult.

Controlul costurilor - Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale mesei servite la restaurant sau comandate este costul. Cheltuiți mulți bani pe mâncare și, în unele cazuri, nu obțineți prea multă valoare nutritivă.

Costul majorității preparatelor este exagerat, dar atunci când pregătiți mâncarea acasă, costul alimentelor este redus semnificativ. Puteți chiar să optați pentru a merge la piață de unde cumpărați alimente în vrac și la un preț mai mic. Deci bugetul vostru alimentar va scădea semnificativ.

Mănânci alimente de calitate - Există o mulțime de întrebări cu privire la calitatea alimentelor vândute în unele restaurante. Au existat cazuri în care unele restaurante au fost închise pentru că găteau alimente sub standard și expirate. Igiena restaurantului și, mai ales, a bucătăriei este, de asemenea, o problemă. Însă, când îți pregătești mâncarea acasă, ai control asupra calității (păstrezi curățenia, cumperi legume proaspete, carne slabă și ingrediente de calitate care adaugă valoare sănătății tale).

Menține nutriția - Când un restaurant spune că servește cea mai hrănitoare mâncare, nu este credibil. Angajații sunt acolo pentru afaceri și vor face doar ceea ce le poate aduce profituri. Așa că vor trebui să compromită valoarea nutritivă a preparatelor pentru a-și ajusta marjele de profit. Unul dintre beneficiile mâncărurilor gătite acasă este că aveți control asupra valorii nutriționale a alimentelor pe care le consumați. În funcție de rețeta pe care o utilizați, puteți cumpăra ingrediente mai sănătoase și hrănitoare pentru a vă satisface nevoile.

Controlul asupra igienei și siguranței alimentelor - Când vine vorba de siguranța alimentelor, mesele în oraș nu oferă cea mai bună opțiune. De la condițiile groaznice ale unor bucătării, de la felul în care este pregătită mâncarea până la felul de mâncare care este gătită, nu aveți nicio garanție privind siguranța și igiena alimentelor. Când aveți mâncare gătită acasă, aveți control asupra întregului proces. De la cumpărarea alimentelor, curățenia bucătăriei, până la procesul de gătit în ansamblu, aveți control total. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu