- MARȚI - Săptămâna patimilor Domnului Hristos

Distribuie pe:

Motto: “Sunt două cărți așezate înaintea noastră pentru a le studia, pentru a ne împiedica să cădem în eroare; în primul rând, volumul Sf. Scripturi, care dezvăluie voia lui Dumnezeu; apoi volumul Creatorilor, care arată puterea Sa” .

Francis Bacon, filosof, jurist, om politic

* “Fariseii au ținut sfat ca să-L prindă pe Iisus în cuvânt. Și au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând:

Învățătorule, știm că ești omul adevărului și întru adevăr înveți calea lui Dumnezeu și nu-ți pasă de nimeni pentru că nu cauți la fața omului.

Spune-ne deci nouă: Ce ți se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?

Iar Iisus cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce mă ispitiți, fățarnicilor?

Arătați-mi banul de dajdie. Iar ei i-au adus un dinar. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta și inscripția de pe el? Răspuns-au ei: Ale Cezarului.

Atunci le-a zis: Dați deci Cezarului ce sunt ale Cezarului, și ale lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu...” (Matei cap. 22, vers. 15-21).

***

* “Unul dintre învățătorii de lege, ispitindu-L pe Iisus L-a întrebat: Învățătorule, care poruncă este mai mare în Lege?

El i-a răspuns: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.

Aceasta este marea și întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii” (Matei cap. 22, vers. 35-40).

***

* “Voi, (creștinii Mei), să nu vă numiți Rabi, că unul este Învățătorul vostru: Hristos, iar voi toți sunteți frați.

Nici învățători să nu vă numiți, căci Învățătorul vostru unul este: HRISTOS. Și care între voi vrea să fie mai mare, să fie slujitorul vostru.

Cine se va înălța pe sine se va smeri, și cine se va smeri pe sine se va înălța.” (Matei cap. 23, vers: 8-12). Marți, în ziua a 2-a din săptămâna patimilor.

P.S. Dimitrie Bolintineanu: “Dumnezeu e viață. Dumnezeu este plenitudinea ființei, este contrariul neregularității, contrariul slăbiciunii, amețelei, contrariul restrângerii vieții universale într-un singur punct. Ceea ce Dumnezeu a legat, omul nu mai poate dezlega”.

Cu dragoste creștină, părintele ILIE

Lasă un comentariu