S-au pus în vânzare biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Distribuie pe:

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie -11 august 2024) au dat ieri startul campaniei de vânzare a biletelor, urmând să fie aleși primii norocoși dintre cei trei milioane de candidați trași la sorți, care vor intra în posesia pachetelor lor de cel puțin trei tichete, informează AFP.

Dintre biletele puse în vânzare, aproape un milion vor fi la prețul de 24 de euro, pentru a se înscrie în linia adoptată de organizatorii acestor Jocuri care se vor “populare” și “accesibile pentru toți”. Dar aproximativ jumătate din această sumă este rezervată biletelor populare achiziționate de stat și pentru comunități, ceea ce reduce aceste bilete low-cost pentru publicul larg la puțin peste 500.000 de unități.

În ceea ce privește cele mai scumpe bilete, precum cele pentru finala de baschet sau finala atletică la 100 m, precum și ceremonia de deschidere, acestea vor fi disponibile doar în faza de vânzare unică.

Biletele pentru toate competițiile de navigație programate la Marsilia vor fi, de exemplu, 24 de euro, indiferent de locurile în care sunt așezați spectatorii. Dar aceste bilete ieftine sunt compensate de prețuri destul de mari pentru alte evenimente, mai populare, care pot ajunge până la 690 de euro pentru un loc. Pachetele alcătuite pot varia așadar de la 72 de euro (3 bilete de 24 de euro), până la 1.150 de euro, pentru cei cu venituri mai mari, conform Paris-2024.

În total, aproape 13,5 milioane de bilete - 10 milioane pentru Jocurile Olimpice și 3,5 milioane pentru Jocurile Paralimpice - vor fi puse în vânzare de organizatorii competiției din capitala Franței.

Veniturile preconizate din vânzarea biletelor ar trebui să aducă aproape 1,4 miliarde de euro, inclusiv ospitalitate (pachete de top de gamă), dintr-un buget total de 4,4 miliarde de euro, adică o treime din bugetul Comitetului de Organizare a JO 2024.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu