PRIMA ÎNFRÂNGERE A FARULUI ÎN ACEST CAMPIONAT

Distribuie pe:

Universitatea Craiova a învins-o pe Farul Constanța cu scorul de 4-3 (2-3), luni seara, pe teren propriu, la Drobeta-Turnu Severin, într-un meci spectaculos din etapa a noua a Superligii de fotbal.

Meciul a avut deopotrivă erori monumentale și execuții de finețe, precum și răsturnări de scor.

Farul a marcat al doilea cel mai rapid gol al sezonului în Superligă, prin Vlad Morar (2), după 67 de secunde, în urma unei greșeli făcute de Nicușor Bancu.

Cel mai rapid gol al campionatului rămâne cel înscris de sibianul Alexandru Oroian în meciul Chindia Târgoviște - FC Hermannstadt (1-1), din etapa a doua, după 66 de secunde. Internaționalul malgaș Dorian Bertrand marcase după 79 de secunde în partida câștigată de FC Argeș cu UTA (2-0), în prima etapă.

Jovan Markovic (26) a reușit egalarea, cu un șut la colțul lung, însă Farul a intrat la cabine cu un avans de două goluri, în urma dublei reușite de Gabriel Torje (33, 41). Ex-dinamovistul a înscris primul gol pentru Farul cu un lob peste David Lazar, după ce a fost scăpat de fundașii craioveni, la lansarea lui Tudor Băluță. A doua reușită a venit tot cu un șut cu boltă, fără preluare, după o minge greșită de Ionuț Vînă.

Andrei Ivan a redus din diferență înainte de pauză (44), cu un șut din marginea careului, deviat de un fundaș.

Markovic a restabilit egalitatea (66), cu un șut din unghi, printre picioarele portarului Marian Aioani.

Victoria Universității a venit după lovitura liberă executată de Dan Nistor, la care Aioani a boxat mingea în propria poartă.

Farul putea pleca de la Severin cu un punct, dar portarul Lazar a salvat golul egalării în ultimul minut (90+3), la mingea trimisă de Louis Munteanu spre poartă.

Jocul a fost întrerupt câteva zeci de secunde în min. 79, din cauza unui suporter care a pătruns pe teren.

Farul a suferit prima sa înfrângere din acest campionat.

Universitatea, care venea după un eșec la Mediaș cu nou-promovata FC Hermannstadt (0-1), este la a treia victorie consecutivă acasă.

Universitatea Craiova - FC Farul Constanța 4-3 (2-3), Stadion Municipal - Drobeta-Turnu Severin

Au marcat: Jovan Markovic (26, 66), Andrei Ivan (44), Dan Nistor (71), respectiv Vlad Morar (2), Gabriel Torje (33, 41).

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); arbitri asistenți: Bogdan Gheorghe (București), Andrei Constantinescu (București); al patrulea oficial: Andrei Moroiță (Ploiești)

Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Mircea Orbuleț (București)

Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) - CCA, Ion Cățoi (București) - LPF(Agerpres)

ANCELOTTI CREDE CĂ REAL POATE CÂȘTIGA CHAMPIONS LEAGUE ȘI ÎN ACEST SEZON

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, este optimist în privința șanselor echipei spaniole de a-și apăra titlul în Liga Campionilor la fotbal, deși casele de pariuri nu a inclus-o printre primele patru favorite, informează Reuters.

“Nu este o surpriză pentru mine că nu suntem văzuți drept favoriți. Consider că este un semn bun”, a declara Ancelotti într-o conferință de presă, înaintea meciului cu Celtic Glasgow din Grupa E a Champions League. “Cred că anul trecut am avut și mai puține probabilități în statistici de a câștiga. Și avem o echipă îmbunătățită în acest sezon. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut, se va întâmpla din nou. Noi mergem să ne luptăm până la final și sperăm că vom ajunge în finală”, a adăugat tehnicianul italian.

“În această competiție, Real Madrid a fost întotdeauna respectată. Istoria clubului face parte din istoria acestei competiții”, a mai spus Carlo Ancelotti. În sezonul trecut, Real Madrid a fost cotată cu șansa a doua în duelurile cu Paris Saint-Germain, Chelsea Londra și Manchester City, precum și în finala cu Liverpool, dar a reușit în final să câștige pentru a 14-a oară în istoria sa Liga Campionilor, stabilind un nou record în fotbalul european. (Agerpres)

Lasă un comentariu