RABLA PENTRU ELECTROCASNICE: 85 LA SUTĂ DIN VOUCHERELE PENTRU AER CONDIȚIONAT, USCĂTOARE DE RUFE ȘI ASPIRATOARE S-AU LUAT ÎN 3 ORE

Distribuie pe:

Vineri dimineață a început a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru a obține vouchere cu care se pot cumpăra aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe sau aspiratoarele.

Peste 85% la sută din buget a fost epuizat în trei ore de la lansarea acestei sesiuni, a anunțat Ministerul Mediului.

În cea de-a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, astfel:

* 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

* 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

* 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei.

Și la primele două etape s-a ajuns imediat la epuizarea bugetului.

Acum două săptămâni, bugetul de 25 de milioane de lei alocat în prima etapă a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate de la lansare. Ulterior, bugetul etapei cu laptopuri și tablete a fost epuizat în 30 de minute.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobată pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit, precizează AFM.

Lasă un comentariu