VIOARĂ STRADIVARIUS, ÎN CONCERT CARITABIL PENTRU FILARMONICA DIN CHIȘINĂU

Distribuie pe:

Clujenii pot lua parte la un concert caritabil de mare amploare în data de 24 martie, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, dedicat strângerii de fonduri pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. Instrumentul vedetă al concertului este vioara Stradivarius, la care va interpreta Kirill Maximov, din Spania.

Proiectul caritabil “Uniți prin muzică” al Clubului Rotary Hoia, oferă clujenilor oportunitatea de a contribui la strângerea de fonduri pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. Clădirea instituției de artă din Chișinău a fost distrusă în urmă cu doi ani, de un incendiu.

La acest concert, vor interpreta muzicieni ai Operelor din Viena. Prim-violonistul orchestrei Tonkünstler din Viena, Nikita Gerkusov, va interpreta la o violă din secolul al 17-lea, a lutierului Giovanni Paolo Maggini. Kirill Maximov, va interpreta la vioara Stradivarius, “ex Baron-Oppenheim”, din anul 1716. De asemenea, va concerta la Cluj și Ion Storojenco, colaborator al Filarmonicii din Viena.

Concertul va avea loc în data de 24 martie, începând cu ora 19.00, în sala Auditorium Maximum. Biletele se pot achiziționa de pe tiroll.ro. (ALEXANDRA TONCEAN)

Lasă un comentariu