RUSIA ȘI BELARUS, EXCLUSE DIN TOATE COMPETIȚIILE DE RUGBY

Distribuie pe:

Rusia și Belarus au fost suspendate din toate competițiile de rugby, marți, “până la noi ordine”, a anunțat forul mondial de conducere World Rugby.

Comitetul executiv al federației internaționale a decis “suspendarea completă și imediată a Rusiei și Belarusului din toate activitățile internaționale de rugby” și “suspendarea completă și imediată a Federației Ruse de Rugby din statutul său de membru al World Rugby până la noi ordine”, se spune într-un comunicat de presă. Rusia se afla încă în runda finală a calificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța, dar era pe locul cinci în clasament, cu trei meciuri de jucat, doar primele două echipe calificându-se direct la turneu. Din aceeași grupă face parte și România. Meciul de calificare al rușilor împotriva Georgiei, care trebuia să aibă loc în urmă cu două zile, a fost amânat și, prin urmare, nu se va juca, la fel ca ultimele două întâlniri cu Olanda și Portugalia, din luna martie.

World Rugby nu a precizat care sunt consecințele acestei suspendări în procesul de calificare. “Decizia a fost luată în interesul valorilor de solidaritate, integritate și respect pentru rugby”, a declarat forul, care a asigurat “sprijin deplin pentru comunitatea rugbyului” din Ucraina.

RUSIA, EXCLUSĂ DE LA CUPA MONDIALĂ DIN QATAR DE FIFA ȘI UEFA!

FRF a anunțat, luni, printr-un comunicat, că FIFA și UEFA au decis împreună ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine. Aceste decizii au fost adoptate luni de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente. Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

UEFA A RUPT PARTENERIATUL CU GAZPROM

O altă decizie anunțată luni, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA. France Info a anunțat, luni, că în urma unei întâlniri de urgență între reprezentanții FIFA și UEFA s-a decis excluderea Rusiei de la Cupa Mondială din Qatar. Decizia a venit ca urmare a războiului declanșat de ruși în Ucraina. Competiția din Qatar va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022. Rusia a găzduit ultima Cupă Mondială, în 2018, câștigată de Franța.

VICTORIE PENTRU BASCHETBALIȘTII MUREȘENI

Formația CSM Târgu-Mureș a învins, luni, 28 februarie, în deplasare, echipa Eagles București, cu scorul de 100-57. Partida a contat pentru etapa a 13-a din Liga I de baschet masculin. Tot luni s-a disputat meciul Ralph Brașov - Laguna București 43-95. Ultima întâlnire a rundei va avea loc sâmbătă, 12 martie: CSU 2 Sibiu - Universitatea Cluj-Napoca. Alte rezultate consemnate în cadrul acestei etape: Ulisse București - Agronomia București 39-75, Universitatea Craiova - CSM 2 Oradea 71-73, Politehnica Iași - Știința București 58-102. Luni, 28 februarie, a avut loc și o restanță din etapa a 3-a: Universitatea Craiova - Universitatea Cluj-Napoca 77-89. În clasament conduce Știința București (24 de puncte), urmată de Laguna București (24 de puncte) și CSM Târgu-Mureș (23 de puncte). Etapa a 14-a este programată în zilele de 3 și 6 martie 2022.

CSKA MOSCOVA, SUSPENDATĂ DIN EHF CHAMPIONS LEAGUE. CSM BUCUREȘTI, CALIFICATĂ ÎN SFERTURI

CSM București nu va mai înfrunta echipa rusă CSKA Moscova în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Forul european de handbal (EHF) a anunțat măsuri dure împotriva Rusiei. Luni seară a avut loc o ședință extraordinară a comitetului executiv al Federației Europene de Handbal, în urma recomandărilor Comitetului Internațional Olimpic și a situației din Ucraina. “În următoarele zile urmează să se restructureze diferitele competiții europene, atât la nivel național, cât și la nivel de club”, este anunțul clubului CSM București.

Sferturile de finală ale EHF Champions League sunt programate între 30 aprilie și 8 mai, iar Turneul Final Four, în perioada 4-5 iunie, la Budapesta. O altă echipă din România, Minaur Baia Mare, trebuia să joace împotriva echipei ruse Stavropol în sferturile de finală ale EHF European Cup. Dubla manșă era programată pe 27 martie și 3 aprilie, dar Stavropol a fost suspendată de EHF, pe fondul conflictului militar ruso-ucrainean.

VLADIMIR PUTIN A RĂMAS FĂRĂ CENTURA NEAGRĂ LA TAEKWONDO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a rămas fără centura neagră la taekwondo, după ce federația internațională de specialitate a decis să-i retragă această distincție oferită în 2013. Liderul rus primise centura neagră de 9 Dan, cea mai înaltă distincție în arte marțiale orientale, în 2013, la o vizită în Coreea de Sud.

“World Taekwondo condamnă cu fermitate atacurile brutale contra nevinovaților din Ucraina, lucru care contravine viziunii noastre: pacea este mai importantă decât victoria”, a anunțat organizația într-un comunicat. Federația Internațională de Judo a decis deja, duminică, suspendarea lui Putin din calitatea de președinte de onoare și ambasador.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu