S-A TERMINAT HAIDUCIA PE LITORAL. CURGE CU AMENZI, INSPECTORII AU DAT NĂVALĂ

Distribuie pe:

În plin sezon estival, inspectorii ANSVSA au derulat o serie de controale pe litoralul românesc, pentru a se asigura că totul este în regulă și că turiștii sunt în siguranță. Numai că, în urma neregulilor constatate s-a lăsat cu o ploaie de amenzi.

Astfel, în săptămâna 26 iulie - 1 august, pentru a se asigura că operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igienă alimentară, inspectorii ANSVSA au desfășurat acțiuni de control la 226 de unități de alimentație publică, de pe litoralul românesc.

Au fost organizate controale în 94 de restaurante, 29 de unități tip fast-food, 25 de magazine alimentare, 12 laboratoare de cofetărie/patiserie, 15 unități de tip bufet, 7 braserii, 12 baruri, 10 beach-baruri, 4 unități tip bistro, 2 snack-baruri, 3 rulote mobile fast-food, 2 supermarketuri, 3 gelaterii, 4 pizzerii, 2 unități fabricare și comercializare produse congelate de patiserie, o cofetărie și o autoutilitară.

În urma controalelor, inspectorii au găsit o mulțime de nereguli și, în consecință, au aplicat numeroase sancțiuni.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor

Neregulile, constatate în urma acestor controale, au fost sancționate prin aplicarea a 38 de amenzi contravenționale în valoare de 348.600 de lei pentru deficiențe cu privire la: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară, scrie Cancan.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor (14 în valoare totală de 131.200 de lei), urmate de beach-baruri ( 5 în valoare totală de 45.000 de lei), unități de tip fast-food (5 în valoare totală de 41.200 de lei), magazine alimentare (3 în valoare totală de 30.000 de lei) și rulote de tip fast-fost (2 în valoare totală de 20.000 de lei).

Astfel de acțiuni vor continua în perioada în care se înregistrează cei mai mulți turiști, adică până la finalul lunii august.

Controalele sunt coordonate de Comandamentul Sezon Estival 2021, care va funcționa la Constanța. Potrivit unui comunicat al ANSVSA, la aceste acțiuni participă și inspectori delegați de la Direcțiile Sanitar-Veterinare județene.

Unde pot sesiza turiștii neregulile cu care se confruntă

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. (evz.ro)

Lasă un comentariu